14.05.2022 Cumartesi günü Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Okul Müdürü Ayşe ÜNAL ve Matematik Öğretmenleri Atike AKGÜL, Faden ALTIN, Mehmet KÖZLÜ öncülüğünde 2.Yeni Nesil Matematik Yarışması düzenlendi.

Yarışmanın ilk aşamasında hem öğretim programı konularından hem de öğrencilerin matematik kültürünü yansıtmalarını gerektiren yeni nesil sorulardan oluşan bir deneme sınavı uygulanmış; 2. aşamada ise öğrencilerin hem fiziki hem de zihinsel yeteneklerini ortaya çıkaran, takım olarak hareket etmelerini ve strateji geliştirmelerini gerektiren oyunlar oynatılmıştır.

Yarışmaya ilçe genelinden 16 ortaokul katıldı.

Deneme sınavı etabında Ayşe SAK Ortaokulu öğrencilerinden Serra TURHAN 1. ; Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Eren KARACA 2. ve Hüseyin TÜRKER Ortaokulu öğrencilerinden H. Emir AYGÜNDÜZ 3. oldu.

Oyunlar Etabında Ayşe SAK Ortaokulu 1. ; Ertuğrul Gazi Ortaokulu 2. ve Susuz Ortaokulu 3. oldu.

Dereceye giren öğrenci ve gruplara Bucak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nün katkılarıyla ödülleri takdim edildi.

Okul Müdürü Ayşe ÜNAL "Bu organizasyonun gerçekleşmesinde maddi manevi desteklerini esirgemeyen Bucak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ve Bucak Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın MEÇİKOĞLU, Bucak Organize Sanayi Müdürü Binnur ÇIĞRI ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR'a teşekkür ederim. " dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR "Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından geleneksel hale gelen Yeni Nesil Matematik Yarışması bu sene de başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Yarışmada başarılı olan okullarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Böyle bir organizasyonun bir meslek lisesi tarafından yapılması beni ayrıca mutlu etti. Okulumuzun yaptıkları zaten ortadadır. Bunlara yenilerini de eklemeye devam ediyorlar. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum." Sözleriyle duygularını ifade etti.