Bucak Organize Sanayi Bölgesinde sanayicinin nitelikli işgücüne katkı sağlamak amacı ile İŞKUR destekli işsiz gençlere alternatif oluşturmak için ‘CNC Freze Tezgâhı Operatörü’ kursu için Bucak Organize Sanayi Yönetim Kurulu, Bucak İŞKUR Müdürlüğü, Bucak İlçe Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa bir protokol imzaladı.

Protokol kapsamında 15 genç işsize Bucak Organize Sanayi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘400 saat CNC Freze Tezgâhı Operatörlüğü Eğitimi’ verilecek. Eğitimler makine teknolojisi öğretmenleri tarafından teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek ve kursiyerlere kurs süresince günlük yevmiye ödenecek. Ayrıca kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler Bucak Organize Sanayi Bölgesinde makine üreticisi olan firmalarda istihdam edilecek. Protokolde hem sanayicinin işgücü ihtiyacı karşılanıp hem de gençler için istihdam sağlanması hedefleniyor.

Bucak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu imzaların atılmasının ardından yaptığı açıklama da; “Bucak Organize Sanayi Yönetimi olarak nitelikli işgücü arayışında sanayicimizi yalnız bırakmıyoruz. İŞKUR destekli ‘CNC Freze Tezgâhı Operatörü’ kursu açıyoruz. Bu kursta Organize Bölgemiz ile civardaki işletmelerimizin operatör ihtiyacını gidereceğiz. Ayrıca 15 gencimize de istihdam garantisi sağlayan bir kurs açıyoruz. Kursa istihdam garantisi veren firmalarımıza da ayrıca teşekkür ederim. Kurslarımız bölgemizin okulunda, ‘Makine Teknolojileri’ alanında uzman öğretmenler tarafından verilecektir. Kurs sonunda katılımcılara kursa katılım belgesi verilecek, kursiyerlerimize de İŞKUR günlük harcırah ödeyecektir. Bölgemizin insan gücü ihtiyacını karşılamaya dönük kursları her zaman açıp gençlerin istihdamını da sağlayan çalışmalara hız veriyoruz.” dedi.

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise; “Bölgemizde bulunan Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz nitelikli işgücü oluşturulmasında 7 alanda hizmet vermektedir. Bu kursla okulumuzun bölge içerisinde kurulmasının amacına ulaşılacaktır. Biz Milli Eğitim olarak eğitim ve istihdam projelerinde yer almayı isteriz. İstihdam garantisi veren firmalarımıza teşekkür ederiz. Bu çalışmaların farklı sektörlerde de olması gençlerimiz ve sanayicilerimiz için daha iyi olacaktır.” ifadelerini kullandı.