Ülke genelinde 18 milyon öğrenci karne alırken Bucak’ta da 11bin 902 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Bucak’ta da öğrenciler ve veliler 2019-2020 yarıyıl tatili nedeniyle karne heyecanı yaşadı. 916 öğretmenin görev yaptığı Bucak’ta 1456 anasınıfı, 4031 ilkokul, 3144 ortaokul ve 3271 lise öğrencisi olmak üzere toplam 11.902 öğrenci karnelerini aldı.Kuşbaba ilkokulu ve ortaokulu ile Bucak Necati Topay Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde karne töreni düzenlendi.
Törenlerde öğrencilere karneleri Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu tarafından verildi. Karne töreninde Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, başarının okul sıralarından geldiğini ve eğitimin temelinin her zaman özverili çalışmaktan geçtiğini belirtti.
“Size bakınca pırıl pırıl bir nesil görüyorum.” diyen Kaymakam Tanrıkulu, “Başarının sırrı düzenli ve disiplinli çalışmakta saklıdır. Başarıya ulaşmak bu sıralardan geçiyor. Sizlerden isteğimiz her zaman tertipli ve planlı çalışmanız. Çünkü hepinizin iyi bir mesleğe sahip olmasının en büyük faydasını yine sizler göreceksiniz. Amaçlarımız hedeflerimiz doğrultusunda derslerimizde planlı ilerlemek hiç zor değil. Size bakınca pırıl pırıl bir nesil görüyorum. Hedefleriniz için çok çalışmalısınız. Derslerin yanı sıra muhakkak birer enstrüman çalmanızı da tavsiye ederim.”şeklinde konuştu.
Kaymakam Tanrıkulu, öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek, öğrencilerin güzel bir tatil geçirmesi temennisinde bulundu.
‘Okullar 3 Şubatta Açılıyor’
İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan’da yapılacak. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.
‘LGS Sınavı 7 Haziran’da Yapılacak’
Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 7 Haziran 2020’de yapılacak. İkinci yarıyılın sona ermesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20 ve 21 Haziran’da gerçekleştirilecek. Sınava başvurular ise 6 Şubat-3 Mart’ta alınacak, sonuçları 23 Temmuz’da açıklanacak.