BUCAK MİLLET ORMANI 290 Dönüm Ormanlık Sahaya Yapılacak

Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 81 İlde 81 Millet Ormanı projesi kapsamında Bucak Millet Ormanı yapılmasına karar verildiğinin müjdesini geçtiğimiz günlerde Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur vermişti. 


Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal da bugün yaptığı açıklamada, “Bucak İlçemize “Millet Ormanı” Yapımı Hayırlı Olsun.” başlığı ile  Kent Ormanı ile TOKİ Konutları Arasındaki 290 Dönüm Ormanlık Sahaya, Millet Ormanı Konseptine Uygun Tesislerden Oluşacak, Kuruluş Planlama Çalışmalarının başlatıldığını söyledi.
Başkan Ünal açıklamasında, “Bucak İlçemize “Millet Ormanı” Yapımı Hayırlı Olsun. Kent Ormanı ile TOKİ Konutları Arasındaki 290 Dönüm Ormanlık Sahaya, Millet Ormanı Konseptine Uygun Tesislerden Oluşacak, Kuruluş Planlama Çalışmaları Başlatılmıştır.
Sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize, Genel Müdürümüze, Bölge Müdürümüze, İl ve İlçe Başkanımıza, Bucak İşletme Müdürümüze ve Emeği ile Desteği Olan ve Olacak Herkese Şükranlarımı Sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bucak Millet Ormanı, şehir merkezine bitişik Antalya-Ankara karayolu kenarında olup, halkın sosyal ve estetik ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir sosyal faaliyet alanı oluşturulacak. İlçemiz sınırları içerinde bulunan Kent Ormanı ile TOKİ arasındaki sahada yer alacak olan projemizde içerisinde ailecek vakit geçirilebilecek sağlıklı ve temiz bir ortam, Amfi tiyatro, Kültür Evleri, Yürüyüş ve koşu parkurları, bisiklet yolları, macera parkurları ve kamp alanları olması planlanıyor.