Bucak'ta Filistin İsrail savaşından dolayı yürüyüş düzenlendi.Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği, Saat 14.00’te Bucak Üçgen kavşaktan yürüyüşle başlayan etkinlik Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Yürüyüşe, etkinliğe destek veren kurum ve STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Filistin ve Türk Bayrakları ile sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanında toplandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşma yapan Hayrat Vakfı Bucak İlçe Temsilcisi Mustafa Ağgül, “Filistin’de İsrail Devleti tarafından zülüm gören Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermekve onlara manevi destek vermek için bir aradayız” dedi.

İmam Hatip Hafız Abdulbaki Varır tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrası etkinliğe destek veren STK’lar adına MİL-DİYANET-SEN İlçe Başkanı Ali Altınsoy basın açıklaması yaptı. Altınsoy, “İslam Dünyası parçalanmaya çalışılıyor, bu oyunlar ve zulümler geçmişten günümüze kadar devam ediyor. Bu zulme sessiz kalmayacağız” dedi.

Burdur İl Vaizi Diyanet-Sen İl Başkanı Bünyamin Özdaş, konuşmasında Kur’an’da geçen ayet ve hadislerden örnekler vererek etkinliğin düzenlemesinde emeği geçen herkese ve STK Temsilcilerine teşekkür etti. Bucak İlçe Müftülüğü Baş Vaizi İsmail Sofoğlu tarafından dua edilmesiyle “Filistin İçin Dayanışma Günü” etkinliği sona erdi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, konuşmaların ardından tekbir ve salavat getirdi, slogan attı.

Etkinlik sonunda vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.