Dernek Başkanı Enver Yiğit misafirlere hitaben duygu yüklü konuşmasında; şehitlerin ve şehit yakınlarının bu ülke için yaptıklarının unutulamayacağını belirterek, “Bu  canım vatan için gözlerini kırpmadan can veren kahraman şehitlerimizin  ailelerine  dernek olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
15 Temmuz şehidi Muhammet Oğuz Kılınç’ın babası ve Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (ŞEGAFED) Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç programda yaptığı konuşmada,vatan, millet, ezan sevgisiyle dolu olan bu milletin evlatlarının canlarını her zaman için vermeye hazır olduklarını ifade ederek, “ Evlatsız yaşabiliriz ama vatansız ve bayraksız asla yapamayız. Bundan dolayı şehit aileleri olarak vatana göz dikenlerin her zaman karşısında olacağız.” şeklinde konuştu.
Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Dr. Cengiz Nizam yaptığı konuşmada;  Bucak Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin şehitler adına düzenlediği  program için teşekkür ederek, “Vatan için canını verenlere minnettarız. Derneğimize ev bağışında bulunan Bucaklı doktor Mustafa Pekşen’e de çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Programda şehitlerimiz adına Osman Karakuyu İmamı Sinan Yıldırım tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Antalya il müftü yardımcısı Osman Demirel tarafından dua yapıldı.
Programın sonunda söz alan Dernek yönetim kurulu üyesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı Opr. Dr. Zafer Erk, bir cerrah olarak alanıyla ilgili olarak şehit ailelerine her türlü yardımı yaptığını ve yardım yapmaya da devam edeceğini belirtti.