BUCAK BELEDİYESİNİN TEKNİK HİZMETLER BİNASI GÖZ DOLDURUYOR

Bucak Belediyesi yeni teknik hizmetler binasındaki atölyelerinde kent mobilyaları, çöp konteynırı ve minibüs duraklarının üretimini gerçekleştiriyor. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Ak Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile birlikte Teknik Hizmetler Binasında incelemelerde bulundu. Kadem binası misafirlerinden tam not aldı.

Kamu kaynaklarının daha verimli ve etkin kullanılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Bucak Belediyesi ahşap ve demir atölyesi, kent mobilyaları üretimlerine de hız verdi. Başta okul, cami ve parklar olmak üzere kamusal alanlarda ihtiyaç duyulan noktalara kent mobilyaları üretimi yapan atölyeler, ayrıca başta oturma bankları olmak üzere eskiyen ve kullanılamayacak durumdaki kent mobilyalarının bakım ve onarımlarını yaparak tekrar hizmete sunuyor.

Satın almak yerine üretim yaparak tasarruf eden Bucak Belediyesi, bu amaçla son olarak kamelyalı oturma banklarını şehrin muhtelif noktalarına yerleştirerek vatandaşların hizmetine sundu. Bucak Belediyesi kademe binasında araçların tamiratını da yaparak belediyenin tasarruf etmesini sağlıyor.

Atölyelerde Her şey Var

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Üreten belediye kimliğimizi sergilemekten gurur duyuyoruz.”dedi. Fen işleri, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve araç parkurunun teknik hizmetler binasında olduğunu belirten Başkan Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizmet binasına malzeme giriş çıkışlarının düzenli olarak kontrol edildiği, içerisinde yaklaşık 100 bin adet oto parça, alt-üst yapı, su, elektrik vb. malzemelerinin bulunduğu modern bir malzeme deposu kurduk. Belediyemiz bünyesindeki tüm araçlara araç takip sistemi taktık. Banklardan, çöp konteynırlarına, mezarlıklara yapılan yapılara kadar birçok ürünün piyasa değerinin çok altından belediye atölyelerinde üretiyoruz. Birçok ürünü kendi atölyemizde kendi çalışanlarımızla daha az maliyetle üretiyoruz. Hem tasarruf yapıyoruz hem de istihdam sağlıyoruz. İşte bir memleketin kalkınması ve gelişmesi için olması gereken bu. Biz bunu kararlılıkla uyguluyoruz ve uygulamaya devam edeceğiz.”