İYİ Parti Bucak Gençlik Kolları Başkanı Burak Pekşen, yazılı bir açıklamada bulundu.
Başkan Pekşen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Geçtiğimiz günlerde Bucak'a üniversiteli genç arkadaşlarımız yeni eğitim öğretim yılı için gelmeye başladı. Bununla birlikte Bucak Belediyesi, öğrenci arkadaşlarımıza karşılama yapmak için ikram çeşmesinden çorba ikramı gerçekleştirdi. Bu noktada dikkatlerden kaçmayan şey şu oldu: Belediyenin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği bu ikram ne için AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından sahiplenildi?
Bu belediye sadece AK Gençlik'in mi belediyesidir? Belediyeye mahsus bir hizmet ne amaçla AK Parti için kullanılmaktadır?
Ya da şu soruyu sormak daha yerinde olacaktır: Belediyeye mahsus bir hizmetin herhangi bir siyasi parti için kullanılması ne kadar doğrudur? Bucak Belediyesi tarafından yeni öğrenci arkadaşlarımıza ilçemizde Çorba İkramı hizmeti sunması elbette yerinde bir hamle olabilir ancak ne için bu AK Parti'nin bir hizmeti gibi lanse edildi?
Bu yersiz siyaset nedendir?  Bunun üzerinden AK Parti Gençlik Kolları Teşkilatının kendi hizmetiymişcesine sosyal medya paylaşımı yapması onları daha mı çalışkan bir teşkilat yapmıştır?  
Biz İYİ Gençlik olarak bu soruları sormadan edemiyor, ilçemizde iyi bir karşılamayı hak eden yeni öğrenci arkadaşlarımızın daha nefes almadan siyasi bir reklama malzeme yapılmasını yadırgıyoruz."