28.12.2019 cumartesi günü saat 11:30'da Oğuzhanspor yönetiminden 5 kişilik kadro Bucak ilçe stadyumunda basın açıklaması yaparak yönetimden istifa ettiklerini açıkladılar.
Bucak Belediyesi Oğuzhanspor'da istifalar peş peşe geldi. Yönetim kurulu üyelerinden; Hasan Zorlu,  Serkan Reçber, Mustafa Ali Can, Halil Acet, Murat Canga ve Bilal Özel istifa ettiklerini açıkladılar. Konu ile ilgili geniş çaplı açıklamada bulunan Halil Acet; ''Bucak Oğuzhanspor’un yönetim kurulu üyesi olarak altı kişi şuanda istifa dilekçemiz hazırdır. Toplamında yönetimde 11 kişiyiz. 6 kişi istifa edince 5 kişi kalıyor. 
Mevcut Oğuzhanspor vahim bir durumdadır. Amatör lige düşmesi artık an meselesi gibi duruyor. Bizim yapacağımız kulübe yeni aday olan insanların önünü açmaktır. Oğuzhanspor siyasi bir kulüp değildir. Oğuzhanspor Bucak’ın gururu sağcısı solcusu değildir. Hiçbir zaman sağın solun partizanı olmamıştır. Bu durumla da Bucak’lı olarak gurur duyuyorum. Oğuzhanspor kulübünün bu yıl 7. Bal liginde kalabilmek gibi bir durumu kalmamıştır. Puanımız 9 maalesef sondan ikinciyiz.

Belediyeden ve Siyasilerden Fayda Görmüyoruz!
 Resmi olarak 8 tane ve lisans alarak 2 tane futbolcumuz ayrılmıştır. Toplamda 10 kişidir. 10 tane futbolcumuz şuanda yok. Bildiğiniz gibi Oğuzhanspor kulübünün icralık hesap blokeleriyle karşılaştığımızdan dolayı çalışılamaz bir durumu sokulmuştur. Bunda siyasilerin hiçbir faydasını görmedik. Ne belediye başkanımızdan nede milletvekillerimizden bir fayda görmedik. Artık durum gittikçe kötüye gidiyor. Bizde buna dur demenin ve yeni gelecek yönetime gelecek insanlara da yol açılmasına sebep vermek istiyoruz. Bucak kamuoyuna duyurmak istiyoruz.
Altı kişi şuanda istifa etmiştir ama yönetici de bulamıyoruz. Kulübümüzde Oğuzhansporun yönetim kurulu başkanı yoktur. Kulübümüze siyasileri de davet ettik ama hiçbiri iştirak etmemiştir. Bucak Halkımıza Özenle Duyuruyoruz. Biz her soruya belgelerle netlikle cevap verebiliriz. Oğuzhanspor şuan enkaz halinde kulüpte para yok.  Kulübün en büyük sorunu para olmamasıdır. Maalesef kulübe sahip çıkan da yok. Bizim isteğimiz şuanda gönüllü bir arkadaşımız var.  Onun önünü açmak için istifa ediyoruz. İnşallah kabul ederler de Oğuzhanspor eski gücüne kavuşur. 
Oğuzhanspor kulübü yönetimi normalde toplamda 15 kişidir. Şuanda 11 kişi var. 6 kişide istifa etmiştir. Toplamda 5 kişi kalmıştır. Sayı olarak yönetim fiilen düşmüştür. Ama resmi bir başkan olmadığı için istifa evraklarımızı verecek başkanımız da olmadığı için siz basın aracılıyla halka duyurmak istiyoruz. 

Sami Uğur Bucak’a Neden Hainlik Yapıyor!
Antalya’dan gelen Ercan Mutlu adındaki bir arkadaşımız kulübe ateşten bir gömlek olarak sahip çıkmak istiyor. Ama bizim yönetim kurulu üyemiz başkanımız şer koyarak üyeliğini reddediyor.  Üye olmayan bir insan nasıl aday olabilir. Aday arkadaşımızda sizlere gerekli açıklamayı yapacak. Bize il encümen üyesi Sami Uğur yeni aday olan arkadaşımız adaylık başvuru yaparsa il özel idareden kulübe gelecek olan 100 bin TL parayı bizzat engelleyeceğini kendisi söylemiştir. Elimizde belgelerle konuşuyoruz.  Hüseyin Çetiner arkadaşımızın hesaplara bloke koyduğu zaman alacağı varsa en doğal hakkı olarak sonuna kadar almalıdır. Emanet verdiyse almalıdır. Ama ona hain diyen adam Sami Uğur bugün Bucak’a neden hainlik yapıyor.  Soruyorum size hain kim? Makü’ye özel idareden yardımlar yapıldığı bilgimiz var. Fakat bu konuda söylenti üzerine konuşmak istemiyoruz. Neden Sami Uğur özel idareden gelecek paraya engel oluyor? Çünkü arkadaşımızın aday olmasını istemiyor.  Yeni başkan adayımız kulübün borçlarıyla ilgili de taahhütte bulunuyor. Başkan adayımız, Hüseyin Çetiner ile görüşüp parasını taahhüt altına aldı. Evrak vereceğinin ve 14 tane futbolcu ve teknik heyet ile birlikte Bucak Oğuzhansporu kümeden düşmekten kurtarmak için geliyorum dedi. Kulübün borçlarını kabul ettiğini de noter huzurunda tasdik ettireceğini söyledi. 

Ama maalesef ne yönetim kurulu başkanımız var nede yönetim üyelerimiz var.  Sayın basın mensupları bahsettiğimiz süreç yeni gelişen bir süreç değil. 5-10 günlük bir olay değil .yaklaşık 2 aydır süre gelen bir süreçtir.  Daha önce Ali Topay başkan askerdeyken ekonomik koşullarımızı ve görüşmeleri ben yaptığım için futbolcular sürekli paradan yana muzdariptir.

‘Bucak Halkı Oğuzhanspor'a Sahip Çıkar’
Talepleri karşılanamaz duruma gelindiğinde bu duruma tabii son verilmesi gerektiği durumunda belediye başkanımızla ben bizzat görüştüm. Bu konuyla alakalı bu yönetimle bu kulübün gitmeyeceği yönünde kendisiyle hem fikir olduk. Bana söylenen şuydu. Siyasi baskıyı kaldıralım. Oğuzhanspor siyasi bir kulübün uzantısı olmaktan ya da kamuoyunda böyle bilinmekten çıkarılsın. Farklı insanların olduğu yeni bir yönetim olsun şeklinde kendsiyle mutabakata vardık. Kulüp konusunda siyasi parti başkanları olan Safa Sönmez’le, Emrullah başkanla, Alparslan Dursun’la Aziz Yıldız’la, Süleyman Demirezen’le, istişare yaptık. Her ideolojik görüşten 2 yada 3 kişi olmak kaydıyla bir birliktelik yapalım dedik. Bucak halkı Oğuzhanspora sahip çıkmayacak bir halk değil. 45 binlik nüfus olan bir ilçede 15 kişilik bir yönetim oluşturulamaması söz konusu olmamalıdır. Şuanda 10 futbolcunun gidiş sürecinde herkes dedi ki futbolcular hain yada Ali Postacı hain. Ali postacı neden hain deniyor. Biz futbolculara hep şunu söyledik paranızı alamadığınızda asla teknik heyetten bir talepte bulunmayın.  Param yok şu sıkıntım var gibi konularla hocaların kafasını meşgul etmeyin diye çok söyledik. Biz hep bu hocanın değil yönetimin işidir dedik. Tabi paralar verilmedikçe borçlar arttıkça futbolcular gerildi. Bizim tıraş olacak hastaneye gidip muayene olacak paramız yok denildi. Bir ağrı bandını bile 30 TL verip alamadım dediyse bazı şeyler burada bitmiştir. 
İyi geç imceme bol harç ister der atalarımız.  Tamam bol harcımız yok ama şunu diyebilirdik. Futbolcular her zaman bize şunu sordular. Dediler ki tamam paramız yok ama ne zaman verebilirsiniz. Bize bir süre söyleyin. 15 gün 1 ay her neyse zamanı bilelim dediler. Ama maalesef burada futbolcu arkadaşlarımız muhatap bulamadı. Bu en büyük handikaptı.
Kestel maçından sonra futbolcular bir karar almışlar. Dediler ki biz Salı günü toplanmayacağız. Bu durumu Tekin Acar’a belirtmişler. Tekin Acar’da Ali Postacı’ya iletmiş Ali Postacı’da bana dedi ki, durum bundan ibaret futbolcular toplanmayacağız diyorlar. Bir konuşun dedi. Daha sonra biz yönetim olarak Sami Uğur, Ali Topay, Cemal Acar ve ben olmak üzere yönetim odasında toplandık. Futbolcuların hepsi odaya geldi. Biz futbolcularla görüştük. Ethem ile Apo geldi.  Bize dedi ki başkanım paralar ne olacak. Ali Topay dedi ki paramız yok. Para veremiyoruz dedi. Bakın veremiyoruz başka bir şey arkadaşlar paramız şuan için yok ama çabalıyoruz deyip kestirip atmak yanlıştı. Futbolcular da bu şartlar olacaksa biz gelmeyiz dediler. Yönetimde gelmezseniz gelmeyin dedi. Futbolcular dışarı çıkınca da Sami Uğur dedi ki buraya gelen futbolcuların isimlerini yazın liste yapın kimlerse bunları gönderelim dedi. 
Alacağınızı alamadığınız zaman mı hainsiniz yoksa alacağınızı istediğiniz zaman mı hainsiniz?
Alamayan mı? Yoksa vermeyen mi? Hain oluyor. Ercan Mutlu kardeşimiz bundan 2 ay kadar önce yani bu takımın liderle arasında 4 puan varken Emrullah Ünal başkanla bir görüşme sağlamışlar.  Belediye başkanımız dedi ki Antalya’dan birileri geldi. Böyle böyle diye anlattı. Yanımda Süleyman Mutlu’da vardı. 

Ali Akalın Bu Takımı Felakete Sürükledi!
Bende konuyu daha net anlamak için Süleyman Mutlu’yu aradım ve konuyu sordum. Kimdir nedir dedim. Dedi ki birisi benim amcamın oğlu dedi. Bende telefonlarını aldım irtibata geçtim. O aşamada bu durumu yönetime de belirttim. Sami Uğur’da bana dedi ki git Antalya’ya buluş ne istiyorlar bir öğrenelim dedi. Kendileri bir Bucak’lı olarak Oğuzhansporun en iyi yerlere gelmesi için çalışmak istiyor. Ercan Mutlu Bucak’lı değil diyenler olmuş fakat kendisi Bucak’lıdır. Süleyman Mutlu’nun amcasının oğludur. Zamanın da Ali Akalın ‘da Bucak’lı değildi. Getirdiler başkan yaptılar. Ali Akalın dediğiniz insan bu takımı felakete sürüklemedi mi? Ercan Mutlu Antalya Ticaret ve Sanayi odasında genel sekreter yardımcısıdır. Ben ne kadar Bucak’lıysam kendisi de o kadar buralıdır.
 Herkes dedi ki madem bu kulübe talipler getirsinler masaya 500 bin TL koysunlar. Ondan sonra değerlendirelim dediler. Bu kulübe kim 500 bin TL verdi. Hangi başkan bu teknikle bu kulübü yönetti.  Bu süreç içerisinde Hüseyin Çetiner ile Ercan Mutlu iletişime geçti. Bir toplantı yapıldı. Hüseyin Çetiner şunu söyledi; Benim paramı kim öder kim taahhüt ederse ben blokajı mahkeme kararını geriye çeker bu takımın önünü açarım dedi. Mevcut yönetimin bana yaklaşım şekli ve tavırlarından dolayı ben bu yönetim varken blokajı kaldırmam dedi. 
Dolayısıyla Ercan Mutlu başkanlı bir mutabakat sağlandı. Ercan Mutlu eski başkan Hüseyin Çetiner’e paran bizde dedi. 

Şimdi mevcut yönetim ve Sami Uğur diyor ki mahkeme kararı kalksın ve şu kadar da para koyun biz sonrasında Ercan Mutlu’nun adaylığını değerlendirelim. Böyle bir sistem anlayışı asla yok. Hüseyin Çetiner işini güvenilir kılmadan neden mahkemeden vazgeçsin. 
Daha sonrasında birde iaşe olayı çıktı. Ercan Mutlu 14 transfer ve teknik ekip ve her şeyi ile bu takıma hazır olduğunu belirtti. Bu kaostan kurtulmanın tek yolunun yeni yönetim olduğunu belirtiyor. Eski futbolculara olan tepkiden dolayı da teknik ekibin yenilenmesi gerektiğini vurguluyor. Bu algıyı ortadan kaldırmak için yeni futbolcu kadrosuyla yeni bir çıkış yapılması kanaatine varıldı. Zaten kulüp çökmüş batmış durumdayken 6 bin TL lisans bedeli alınarak kaleciyi de gönderdiler.  Şuanda tıkandığımız tek nokta belediye iaşeyi de kessin durumudur.
Bu sezon lig bitimine kadar belediyeden hiçbir nakit alma durumu söz konusu değildir. Sadece iaşe de konu tıkandı. İaşe bedeli olarak belediye 2019-2020 sezonu için 50 bin TL verecek oldu. Durumlar farklı haller aldı. Kamuoyu konuyu nasıl değerlendirir takdirine kalmış. Ama en önemli konulardan birisi de Sami Uğur’un belediyeden indikten sonra yönetim kurulu arkadaşımıza arkadaşlar bu yönetimi düşürürseniz özel idareden alınan parayı engellerim, kulübe verdirmem demesidir. Yanlıştır. Oğuzhanspor Kulübü Bucak’ın Öz Varlığıdır.
Sponsor anlaşmalarından da bahsetmek isterim. Mevcut spor anlaşmalarını şimdiye kadar ben yaptım. Herkes diyor ki Halil Acet ne yapmış. Halil Acet bu kulübe Cey suyu sponsor yapmış. 40 bin TL nakit bir tırda su almış. Biz bardak suyu almış olmamıza rağmen belediye başkanının masasında 9. Ve 10. Aydan bardak su faturası var arkadaşlar bakın bu çok önemli bir durumdur. Su alınmışken sponsorumuzdan belediye başkanının masasında fatura oluyor. Ben bu kulübe şimdiye kadar toplam 130 TL nakit ve bir tır su transfer ettim. Bunun her zaman sorumluluklarımı bildim. Haftada 3 gün burada yönetimin çalışanların futbolcuların dertlerine çare buldum. Herkes evinden kalkıp gelmedi. Biz burada yönetim kurulu toplantıları yapamadık. Kimse zahmet edip kalkıp gelmedi. Buna Hasan Zorlu’da dahildir. Bu durumu ben yadırgamıyorum. Benim Oğuzhanspora olan sevdamdır. Ama bu kulüpte herkes sorumluluk sahibi olmadı. 
Ali Topay demiş ki, Halil Acet kulüpten 3 damacana su götürürken yakaladım demiş. Arkadalar ben bu kulübe bir tır su getirdim. Ne demek çaldı da yakaladım. Ayrıca o damacanaların süresi geçmişti o sebepten o sular değiştirildi. Götürme çalma falan olmadı. Bu çalmaksa o zaman evet çaldık. Ben 3 damacana suya tenezzül edecek kadar karaktersiz bir insan değilim. 
Ben 3 tane çekten farklı dönemlerde yaklaşık 43 gün civarında cezaevine girdim. Ali Topay biz buraya sabıka kaydını verdiğimizde sosyal medyada açıklama yapmıştı. Ben sabıka kaydını açıklayacağım diye açıklamayan şerefsizdir. Çünkü benim sabıka kaydımda hırsızlık soysuzluk taciz yoktur.  Ticaretle uğraşan herkesin çek senet gibi sıkıntıları oluyor oldu. Ama bu gerçektir ki bu konu mahremiyet konusudur. İkinci bir şahsı ilgilendiren bir konu değildir. Ali Topay’ın bilmem ne çocuğu dediği de kayıtları ile birlikte benim elimdedir. Kimin ne çocuğu olduğunu kamuoyu takdir etsin arkadaşlar’ dedi.
Bucak Oğuzhanspor Kulübü başkanlığına talip olan Ercan Mutlu ise konu ile ilgili;
‘Halil bey durumu gayet güzel özetledi. Ben Ercan Mutlu doğum yeri deidkleri gibi Antalya olabilir ama baba ocağım burası Bucak’tır. Oğuzhansporla da geçen sene olsun bu sene olsun sürekli takip eden biriyim. Kulübe neden talip olduk kısaca bahsedeyim. Sezon başında Ercan Öztürk arkadaşımızın yönetimi bırakmasından sonra bize gelen birkaç arkadaşın önerisiyle düşündük. İlk aşamada destek olalım dedik. Yönetimin içinde ayrılmalar olunca dedik ki Bucak’ta yeni bir yönetim oluşturalım bu yönetimle takımı ileriye taşıyalım. Hedefimiz İlk yarıyı en az kayıpla bitirip sezon sonunda da şampiyon olmaktı. 
Belediye başkanımız bu noktada ben kulüple görüşürüm iyi bir yönetim oluşturalım dedi. Takımın o zaman liderle arasında 4 puan vardı. O dönem bir genel kurul yapılsaydı bugün takım belki şampiyon olacaktı. İkinci bir randevu istedik bir belediye başkanımızdan, o aşamada Hüseyin beyle görüştük.  Rakamsal olarak anlaştıktan sonra borçlarını üstlendiğimizi söyledik. Evrakla belirteceğimizi söyledik. Hüseyin Çetiner ise siz kulübü alırsanız bende blokajı kaldırırım dedi. Bizde sonrasında belediye başkanına olayı anlattık. Başkanda pazartesi günü karar aldırıyorum. Önümüzdeki haftalarda yönetimi oluşturursunuz dedi. Sonrasında bizi arayan soran hiç olmadı. 23 kişilik bir kadro belirlemiştik. Halil bey ve Murat bey 14 tane topçu dediler ama şuan 17 topçumuz var. Bir sportif direktör bir teknik direktör kondisyoner ve alt yapı hocasıyla anlaşmıştık. Şuanda hepsi haberimizi bekliyorlar. Futbolcularımız kamplara girdi. Bize geçen hafta genel kurul toplanacak dediler. 
Biz belediye başkanımıza çalışmalara başlayalım mı dedik. Bize siz çalışmalara başlayın dendi.
Sonrasında bugün ki toplantı için belediye başkanının yanına gidiyor arkadaşlarımız başkanımız iaşeleri de üstlensinler dedi. Sonrasında ali bey beni aradı. Neden çalışma yapıyorsunuz ki biz yönetimi bırakmıyoruz dedi. Genel kurul kararı da almıyoruz dedi. Bizde teşekkür ettik kendisine. Durumun neden buraya geldiğini anlamadık. İaşelerin karşılanması konusu hiç hoş değil. mevcut yönetim kim olur bilmiyorum fakat biz üzerimize düşeni her zaman yapacağız. İaşe meselesine takıldık çünkü ben sözümü verdiğim konulara uyuyorum. Biz belediyeden bu sezon maddi yardım istemediğimizi söyledik. Bunun üzerine sürekli bir pürüz çıkarılması hoş olmadı. Maddiyat kısmında değiliz. Oğuzhanspora otobüs alma sözümüzde vardı. Sezon sonunda kulüp bal liginde kalırsa bize görev düşerse yeniden aday oluruz. Biz varız. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.