Bucak Belediyesi, tarımsal üretime dikkat çekmek,  farkındalık oluşturmak, boş ve atıl arazileri üretime kazandırmak amacıyla Bucak Genelinde 50 dönümlük arazide toprak, sonbaharın ilk yağmurlarından sonra arpa tohumu ile buluşturuldu.

Başkan Ünal, “Bu çalışmayı, sosyal belediyeciliğe katkı olsun ve tarıma farkındalık kazandırsın diye yapıyoruz. 50 dönümü önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Biz farklı projelerle gündeme gelmeyi, eserlerimizle var olmayı seçtik. Bugüne kadar sayısız sosyal fayda ortaya koyan birçok projeye imza attık. Üreten, paylaşan sosyal belediyeciliğe katkı sağlayan nitelikli bir proje ile Bucak Belediyesi farkını bir kez daha ortaya koyuyor.”

Bucak Belediyesi, tarımsal kalkınmayı desteklemek ve boş arazilerini değerlendirmek amacıyla arpa tohumu ekimine başladı. Yurt dışından tohum ithalatının yapıldığı bu günlerde boş arazilerine arpa tohumu ekerek değerlendire Bucak Belediyesi tarımsal kalkınmaya tam destek veriyor. 

Tarım ve Hayvancılığa Tam Destek
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın talimatları ile harekete geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Bucak’ta yapılan bu girişim ile hem milli tarım desteklenecek hem de boş araziler değerlendirilerek gelir elde edilecek. Hayvan yemi olarak sıkça tercih edilen arpaların sapları da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için ayrılacak. 

Topraklarımızda yerli tohum kullanımının yaygınlaşmasını hedeflediklerini söyleyen Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, bu sayede hem boş arazilerin tarımla değerlendirileceğini hem de ithal tohumun önüne geçilerek, milli ekonomiye fayda sağlayacaklarını ifade etti.