Bucak Belediyesi Bucak’a ilkleri kazandırmaya devam ediyor. Herkes için spor sloganıyla hareket eden ve birçok sportif branşta kente önemli tesisler kazandıran Bucak Belediyesi kent genelindeki sosyal donatılarını arttırarak özellikle gençlerin dört gözle beklediği “Buz pateni pisti”nin yapımına başladı.
Sentetik buz pisti hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Emrullah Ünal “ilçemizde özellikle gençlerimize yönelik yeni projeler ile gençlerimize yeni spor ve eğlence alanları kazandırmaya devam ediyoruz. Kay-kay pisti ve kitap Kafe’den sonra gençlerimize bir spor alanı daha sağlıyoruz. Yeni Mahalle Lukoil petrol istasyonumuz yanında bulunan alana sentetik buz pisti yapıyoruz. Gençlerimize ve halkımıza hayırlı olsun.” dedi.
SENTETİK BUZ PİSTİ NEDİR?
Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yapılacak sentetik buz pisti, 450 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Her türlü iklim koşullarında kullanılmak üzere tasarlanan sentetik buz pisti, özel bir polimer bileşeninden imal ediliyor. Enerji maliyeti olmayan, düz beton vb. yerlere kurulabilen sentetik buz pisti panelleri puzzle sistemi ile kuruluyor. Birbirine kenetlenme yöntemiyle montajı yapılan sistem üzerinde herhangi bir soğutma grubuna ihtiyaç duyulmuyor. Sentetik buz pistinde paten yapmak için daha az çaba harcanıyor.