Özel yetenekli öğrencilerin gelişimine destek olmak amacıyla Bucak ilçesine “Bucak Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)” açılacağının müjdesini Ak Partili Milletvekilleri verdi.

Milletvekili Yasin Uğur yapmış olduğu açıklamada: “Bucak ilçemizde özel yetenekli öğrencilerimizin gelişimine destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde Ertuğrul Gazi Ortaokulu'muzun 2. ve 3. katlarında kullanılmayan dersliklerinde; genel zihinsel, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarından özel yetenekli olarak tanımlanan öğrencilerimize yönelik olarak "Bucak Bilim ve Sanat Merkezinin" açılış onayı alınmıştır. Önümüzde eğitim öğretim yılında eğitime başlayacaktır. Bucak ilçemize hayırlı uğurlu olsun.”ifadelerini kullandı.

Milletvekili Bayram Özçelik ise “ Bucak Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Müdürlüğümüzün talepleri sonrasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Bucak Ertuğrul Gazi Ortaokulu' nun 2. ve 3. katlarında kullanılmayan dersliklerinde; genel zihinsel, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarından özel yetenekli olarak tanımlanan öğrencilere yönelik olarak "Bucak Bilim ve Sanat Merkezi" adıyla gündüzlü bir özel eğitim kurumu açılması onayı verildi. Onayı verilen Bilsem için gerekli tadilatlar yapılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılına Hazırlanacaktır. Eğitimde birçok yatırımı kazandırdığımız Bucak İlçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.