Burdur’un Bucak İlçesi 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi’ne kavuşacak. AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Milli Savuna Komisyonu Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Yasin Uğur, Bucak’a yeni bir 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi kazandırılacağını müjdeledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Milletvekili Uğur’a basın açıklaması sırasında AK Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, Barbaros Mahallesi Muhtarı Mercan Alagöz, Yeni mahalle muhtarı Abdurrahman Demir, Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Arslan ve Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Hüseyin Dilek eşlik etti.

Milletvekili Uğur, yaptığı açıklama ile projenin ödeneğinin ayrıldığını ve ihalesinin yapılacağını bildirdi. 2022 yılı içinde projenin tamamlanacağını aktaran Uğur, yer tahsisi konusunda destek veren Bucak Belediyesi’ne teşekkür etti, Aile Sağlığı Merkezi projesinin Bucak için hayırlı olmasını diledi.

Milletvekili Uğur açıklamasında "3274 m2 yüz ölçümlü taşınmaz üzerine 4 Aile Hekimliği Birimi içeren ASM + 112 ASHİ olarak yapılması için Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Bakanlığımız tarafından 2021 yılında yatırım programına alınmıştır. Burdur İl Özel İdaremiz tarafından proje işlemleri başlatılmış olup, 24.01.2022 tarihinde proje ihalesini alan firma ile sözleşme imzalanmıstır. Proje işlemlerinin tamamlanması akabinde yapım ihalesi gerçekleştirilerek 2022 yılı içerisinde inşaat çalışmaları başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Barbaros Mahallesi Muhtarı Mercan Alagöz, yer konusunda destek sağlayan Bucak Belediyesi’ne teşekkür etti, projenin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. AK Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, Bucak’ta toplam 6 Aile Sağlığı Merkezi olduğunu belirterek AK Parti hükümeti ile ilçeye sağlık ve her alanda yatırımların devam edeceğini aktardı.