Bilgilere göre, Nihat Özçelik dahil olmak üzere 8 kişinin yarın sabah Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesi bekleniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 7 ayrı suçla ilgili yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan 8 kişinin Cuma günü hakim karşısına çıkacağı bilgileri de geliyor.

Soruşturmanın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından "rüşvet", "kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi", "şantaj", "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "resmi belgede sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanma" suçları kapsamında yürütüldüğü belirtiliyor. Gözaltına alınan şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız uzun namlulu silah, 2 adet çelik yelek ve dijital materyallere el konulduğu savcılık açıklamasında yer aldı.

Şüpheliler hakkında borsa manipülasyonuna ilişkin herhangi bir soruşturmanın olmadığı ifade edilirken, bazı kaynaklar Nihat Özçelik'in Mesut Çilingir, Işık Ökte ve Kurthan Atmaca ile olan ilişkilerinin de incelendiğini öne sürdü.

Operasyonun yaklaşık 3 ay önce başlatıldığı ve bu süre zarfında Nihat Özçelik hakkında teknik incelemelerin yapıldığı biliniyor.

Borsacı Nihat Özçelik kimdir?

Nihat Özçelik, 1971 yılında Adana'da doğmuş bir isimdir. Özellikle eski günlerinde Polen Menkul'de çalışmasıyla "Polen Nihat" olarak da tanınmaktadır. Borsada birçok manipülatörle iş yaptığı bilinen bir isim olan Özçelik, neredeyse bu kişilerin tamamıyla anlaşmazlık içinde olduğu söylenmektedir. Hatta geçmişte bazılarıyla mahkemelik olduğu iddiaları da bulunmaktadır.

Borsacı Nihat Özçelik olayı nedir?

Nihat Özçelik'in perde arkasından yönettiği söylenen şirketlerin önemli bir kısmının halka açık olduğu bilinmektedir. Özçelik'in en büyük işlerinden biri olarak gösterilen PAMEL şirketi, kâğıttan bir imparatorluk olan Investco Verusa tarafından 21 milyon TL'ye satın alınmış ve daha sonra 1.5 yılda değeri 500 kat artarak 7 milyar TL'ye yükselmiştir. PAMEL'in hisse değerleri bu süreçte aniden 50 kuruştan 250 TL'ye çıkmıştır.

Ayrıca, Nihat Özçelik'in FETÖ bağlantısı iddiaları da ortaya çıkmıştır. Borsada milyonlarca liralık vurgun yapan Bank Asya'nın ortakları olan Hasan Sayın ve İbrahim Sayın kardeşlerle Özçelik arasındaki bağlantı iddiaları gündeme gelmiştir. Sayın kardeşlerinin tutuklanmasının ardından Özçelik'in, Borsa kulislerinde "Eğer itirafçı olurlarsa ben de yanarım" dediği iddia edilmektedir.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin