9 Ay önceki Kahramanmaraş merkezli depremlerde on binlerce insan hayatını kaybetti. Depremin ardından enkazda yakınlarını bulamayan vatandaşlar da aylardır yakınlarından gelecek haberi umutla bekliyor.

kahramanmaraş depremi kayiplari

Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da aylardır yakınlarından haber alamayan vatandaşlar birlikte hareket etmek amacıyla Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği kurdu. Dernek, asrın felaketinin ardından kayıp olan 123 kişinin ailesinin bir araya gelmesiyle kuruldu.

Dernek Başkanı Selahattin Kaban, kayıp ailelerin yakınlarından gelecek haberi umutla beklediklerini belirterek, "Devlet yetkilileriyle görüşüyoruz. Sokaklarda canlı ihbarlar geldiğinde sokaklara çıkıyoruz. Kayıplarımızı ailelerimizle birlikte arıyoruz" dedi.

kahramanmaraş depremi kayiplari 2

Kaban, parmak izi ve DNA testi yöntemiyle kayıplara ulaşabileceğine dikkat çekerek, "Hastanede yatan depremzede varsa onların parmak izlerinin alınması ve DNA'larının alınması talebinde bulunduk. Sevgi evlerindeki çocuklarımızın da aynı şekilde DNA ve parmak izlerinin alınması talebinde bulunduk. Molozlarla giden cenazeler varsa molozların incelenmesi talebinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Depremde annesini ve babasını kaybeden Ayten Tuncer ise kız kardeşinin de aylardır kayıp olduğunu belirterek, "Ben kardeşimin ve diğer kayıpların bulunmasını istiyorum. Bu konuda çok hassas davranılmasını istiyorum. Yetkililere buradan rica ediyorum, lütfen kayıplarımızı bulun. Biz kayıplarımızı istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA