Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, süte yapılan zammın ardından gelen yem zamları ile süt üreticilerinin sevinçlerini yaşayamadığını belirterek, Bucak Ziraat Odası Başkanlığı olarak Eriş Yem markası ile üreticilerin yem ihtiyaçlarını karşılayacağını belirtti. Başkan Özel, süt zammından önce yem fiyatlarında indirim yaparak diğer yem fabrikalarını da üreticiyi yaşatmak için indirime davet etti.
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, yaptığı açıklamasında, “25 Şubat 2020 Salı Günü Konya HAYKOOP ve TARKOOP öncülüğünde Süt Firmaları ile yapılan görüşmeler sonucunda; Ulusal Süt Konseyinin açıklamış olduğu fiyatın üzerine çıkarak, 1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Konya ili için geçerli soğutulmuş süt tankından alınmış çiğ inek sütü fiyatı 2.40+KDV olarak belirlenmiştir.
Üreticilerimiz süt zammının sevincini yaşayamadan yem zammı ile karşı karşıya kalmaktadır.
Bugünden itibaren Bucak Ziraat Odası Başkanlığı olarak Eriş Yem markası ile üreticilerimizin yem ihtiyaçlarını karşılayacağız.
Süt zammından önce yem fiyatlarında indirim yaparak diğer yem satıcılarını da, üreticiyi yaşatmaya davet ediyorum. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun.”ifadelerine yer verdi.