1 Nisan'dan sonra emeklilik dilekçesi verenler, bu yılki Ramazan Bayramı ikramiyesini alamayacaklar. Ancak, 1 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasında emeklilik dilekçesi veren EYT'ler, Kurban Bayramı'nda zamlı ikramiyeden yararlanacaklar.

Emekliler Dikkat 3 Bin Tl Hesaplara Yatiyor1

Emekli veya hak sahiplerinin Nisan ayı içinde, ancak bayram öncesi vefat etmeleri durumunda, bayram ikramiyesini hak sahipleri alabilecekler.

Bayram ikramiyesi, ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların hisseleri oranında ödenir. Örneğin, ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1.500 lira; yüzde 25’i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödenir.

Herhangi bir işte çalışmayan ve kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlar, eşinin yüzde 75’ini almakta olduklarından, 2.000 lira ikramiye alır.

Bağkur Emeklileri (1)

SGK’dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilir. Bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa, sadece kendi emekliliğinden dolayı 3.000 lira ikramiye alır.

İş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara, sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenir. Meslekte kazanma gücü kaybı oranı yüzde 25 olanlara 750 lira, yüzde 45 olanlara 1.350 lira ikramiye ödenir.

Kaynak: yeniçağ