Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 2 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleşen seçimlerin ardından teşekkür mesaj yayınladı:

“Değerli üyelerimiz ve saygıdeğer vatandaşlarımız,

Seçim neticesinde ortaya çıkan sonuç üyelerimizin bize olan güveninin, teveccühlerinin en somut göstergesidir. Bu sonuç geleceğe dönük ümitlerimizi arttırdı. Seçim dönemi geride kaldı, kırgınlık- dargınlık yoktur. Bizler tecrübelerimizle birlikte ağır bir sorumluluk aldığımızın farkındayız. Bu bir bayrak yarışıdır.

Meclis Kurulu üyelerimize ve Odamız çalışanlarına da hassaten teşekkür ediyorum. Önceki dönem ilimiz ve bölgemiz için birlikte çalıştığımız, bu dönem devam edemeyeceğimiz, aramızda olan- olmayan ancak bizlere desteklerini sürdüreceklerini bildiğimiz yol arkadaşlarımıza hassaten teşekkür ediyorum, ebediyete intikal eden arkadaşlarımızı da saygı ve rahmetle anıyorum.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak ekibimle birlikte şimdiye kadar olduğu gibi yarın da ilimizin sanayi ve ticaret dünyasının daha fazla pay alan, ekonomik gelişmeleri Burdur’un menfaatine etki edecek şekilde yönlendirmeye çalışan ve de Burdur ekonomisinin gelişmesi vizyonuyla tüm çalışmalarını yapan görev tanımımız olacaktır.

Ülkemizin çok değerli kurumlarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni oluşturan 365 Oda ve Borsanın yöneticilerinden biri olmanın sorumluluğunun farkındayım. Bu farkındalıkla yenilikçi, öncü, şeffaf, kaliteli ve dinamik anlayışla yeni dönemde de tüm üyelerimizin ve Burdur’un hizmetkarı olmaya devam edeceğim. Yeni ticaret imkanları, yeni eğitimler, projeler ve yeni ufuklarla Ticaret ve Sanayi Odasındaki görevimi sürdüreceğim.

Yeni bir döneme girdik. Bu dönemde de hedeflerimizden şaşmayacağımıza eminim. Siz değerli üyelerimiz ve halkımız ile hep birlikte Burdur’umuzu büyüteceğiz. Burdur büyürse bölgemiz büyür, bölgemiz büyürse ülkemiz büyür hedefimizden sapmayacağız.

Seçim öncesinde, seçimde ve bugün bizlerin yanında olan, seçimlerimizde çok büyük olumsuzluklar yaşanmaması için katkı veren tüm üyelerimize, Odamıza sahip çıkarak sorumluluk ve vefa örneği gösterip demokratik bir şekilde oy kullanan üyelerimize, güven vererek yanımızda olduğunu hissettiğimiz tüm dostlarımıza, çalışmalarımızı kamuoyuna aktaran yerel ve ulusal tüm basın mensuplarına, Seçim Kurulu Üyelerine, güvenlik güçlerimize  ve  emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. 

Demokratik bir seçim oldu. Burdur zaten bu tür seçimlere duyarlıdır, demokrasiye inanan bir şehirdir, demokrasinin gerçekleri yerine getirildi. Üyelerimiz Altınyayla’dan Ağlasun’a kadar vatandaşlık bilinciyle, oda üyeliği bilinciyle oy kullandılar. Demokratik haklarını yerine getirdiler. Hepsinden Allah razı olsun. Seçim sürecinde son 10-15 gün ateşli geçiyor ama biz kardeşliğimizi hiç bozmadık. Başkan adayı Osman Dalgar’la devamlı iletişim halindeydik. Birbirimizin grubundan hata yapanlar olduysa, bunları paylaştık ve çözdük. Olayı olumsuz bir noktaya getirmedik. Pazar günkü seçim günü de gün boyunca yan yanaydık. Karşı grup veya bizim grup diye bir şey yok. Hepimiz bu odada görev yapmak için buradayız. Hepimizin mücadelesi, Burdur’a hizmet etme mücadelesi. Bu, üyelerimizin teveccühü. Üyelerimiz bizleri teveccüh gösterdi ve biz tekrar bir sorumluluk aldık. Odaların önemi, odaların yükü her geçen gün artıyor. Ben bunun farkındayım. Bu farkındalıkla elimizden gelen gayreti gösterip, odamızı bir adım daha nasıl ileri götürürüz bunun mücadelesini veriyoruz. Bu bizim 5. dönem oda başkanlığımız. Allah’a çok şükür yine bizi teveccüh gösterdiler. Bizlere oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Burdur’umuza hayırlı olsun. Biz her zaman olaya böyle bakıyoruz. Hepimiz kardeşiz. Seçim psikolojisinden çıkan herkes günlük hayatına geri dönüyor.

Bu seçimde de bizim bilmediğimiz ama bizim için gayret gösteren insanlar gördük. Görmediğimiz bu insanlar bizim çalışmalarımız ve mücadelemiz için geliyorlar. Allah birliğimizi bozmasın. Bu duygu ve düşüncelerle herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ”