Tefenni Belediyespor kulübü başkanı Ümit Alagöz sosyal medya hesabından basın açıklamasında bulundu.
İşte Başkanın Açıklaması

"  Kıymetli Burdur’lu Hemşerilerim, değerli Spor Kamuoyu!
Bugün, Burdur Gazi Atatürk Stadında, Burdur Belediyespor - Tefenni Belediyespor karşılaşması yapılmıştır.
Müsabakayı Tefenni Belediyespor 4-0 gibi net bir skor ile kazanmıştır. Lakin müsabakaya damga vuran takımımızın golleri değil, Burdur Belediyespor takımı kalecisinin, Tefenni trübünlerine yapmış olduğu aşağılık el-kol hareketleri olmuştur.
Öncelikle belirtmek isterim ki; Tefenni Belediye Spor oyuncularından her hangi biri bu gayri ahlaki hareketleri rakip takım tribününe yapmış olsaydı, o oyuncunun Tefenni’de ki son maçı olurdu.
Futbol müsabakaları seyirciye oynanan bir tür şov sporudur. Yani konunun öznesinde, başrollerinde seyirciler vardır. Seyirciye ahlak dışı hareket eden bir oyuncu ile Tefenni’nin hiçbir işi olamaz. Ben diğer müsabakalara karışamam. Lakin herkes şunu bilsin ki bizim maçlarımızda Tefenni seyircisine küfür ve hakaret etmenin mutlaka bir bedeli olur.
Hakem arkadaşlar bunlara müsamaha gösterebilirler fakat biz müsamaha göstermeyiz! Tüm kulüp yetkilileri aklına başına almalı ve oyuncularına sahip çıkmalıdırlar. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün herkesçe bilinen ünlü vecizesinde de belirttiği gibi ”Ben sporcunun zeki, çevik ve AHLAKLI olanını severim” demiştir.
Tasvip etmediğimiz bu ahlak dışı görüntüleri sizlerle paylaşıyor ve hareketleri kamuoyunun taktirine ve Federasyon Disiplin Kurulunun insiyatifine bırakıyorum.
Biz kaliteli futbol, karakterli futbolcular ve seyircimizi coşturan oyunumuzla müsabakalara tüm gücümüzle devam edeceğiz. Saygılarımla!
Ümit Alagöz - Tefenni Belediye Başkanı " şekline paylaşımda bulundu.