Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, Ankara ziyaretini değerlendirdi. 2 gün boyunca Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Başkan Gökçe, talepleri ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ziyarette Burdur milletvekilleri Yasin Uğur, Mehmet Göker,Bursa milletvekili ve İYİ Parti grup başkanı İsmail Tatlıoğlu, Antalya milletvekili Feridun Bahşi, Isparta milletvekili Aylin Önder Cesur,Denizli milletvekili Yasin Öztürk,Genel Başkan yardımcısı ve yerel yönetimler başkanı Metin Ergün,İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Yerel yönetimler Bşk yardımcısı Bedri Yaşar ve İYİ Parti Grup başkan vekili Erhan Usta görüşmelerde bulunan Başkan Gökçe, “Kocaaliler Beldemiz için gerekli olan 4 proje hakkında milletvekillerimizden destek istedik.Bu konularda onların da yardımlarıyla bir an önce projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz.
Söz konusu projelerden biri İncir ve zeytin bahçesi yapılması için 100 dönümlük arazinin belediyemize kazandırılması.Bu konuda çalışmalarda bulunmuştuk fakat henüz bir sonuç alamadık. Bu arazi belediyemize tahsis edilirse alan içerisindeki yabani zeytin ağaçlarının aşılanacağı ve boş alanlara da coğrafi işareti olan Melli inciri dikimi yapacağımızı belirttik. Bu konunun çözülmesini için milletvekillerimizden talepte bulunduk “ifadelerini kullandı.

Melli bölgesinde tek belediye olması sebebiyle bölgedeki mahalle ve köylere vidanjör hizmetlerinin sürdüğünü dile getiren Başkan Gökçe, “Vidanjörümüzün yenilenmesi için vekillerimizden talepte bulunduk. Onlar a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapacaklarını söylediler” dedi.

Beldede bulunan Pazar Mahallesi ve diğer alanlarda yapılacak parke taşı çalışması için kilit parke taşı istediklerini söyleyen Başkan Gökçe, “Beldemize hizmet için gerekli yerlere kilit parke taşı yapmak istiyoruz. Bu konuda talepte bulunduk” diye konuştu.

Başkan Gökçe, Ankara ziyaretinde dile getirdiği konularan birininde “Belediyemiz, Orman İşletme Müdürlüğü ve Burdur Valiliği ile birlikte yürüttüğümüz gelir getirici incirlerimiz için yer altı su kaynaklarını kullanmak için sondaj çalışmalarına başlanacağı ancak gerekli çalışmaların henüz yapılmadığı ve sürecin uzadığı için bu kaynakları kullanamadığımıza dile getirdik.” İfadelerini kullandı.