Burdur İli Ziraat Odaları Koor.Kur.Başkanı Bilal Özel, yaptığı açıklamada "Yüksek girdi maliyetleri karşısında üreticilerimiz varlıklarını sürdürebilme noktasında bir takım sıkıntılar yaşamaktadır. Sivil toplum örgütleri olan bizlerin temel vazifesi de temsil ettiğimiz üyelerin talep ve beklentilerini dikkate almaktır. Tüm Burdur kamuoyunun malumu olduğu üzere bizler;
Burdur İli Ziraat Odaları olarak her zaman üretimde ve üretim koşullarında yaşanan sıkıntıları ve bunlara ilişkin çözüm yollarını başta Türkiye Ziraat Odaları Merkez Birliğimiz olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara ivedilikle iletmekteyiz. İlgili konularda taleplerin iletilmesi, iletilen taleplerin takip edilmesi, sıkıntı ve problemlerin çözülmesi konularında her türlü çabayı sarf ederken; tüm kurum ve kuruluşlarla da barışık olarak ortaklaşa çalışmalarda sorumluluk almaktan kaçınmayacağımızı her platformda beyan etmekteyiz. Ülkemiz ve bölgemiz tarım ve hayvancılığının sürdürülebilirliği ile karlılığı adına her türlü çalışmaya destek olma hususunda 365 gün 24 saat hazır olduğumuzu tekrarlamak isteriz. Burdur İli genelinde ilçelerimiz dahil olmak üzere Burdur İli Ziraat Odaları olarak demonstrasyon çalışmaları dahil olmak üzere bir çok konuda başarılı çalışmalara imza atmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Burdur genelinde bir çok farklı bitki deseninde AR-GE çalışmalarımız devam etmektedir. 
Hayvancılık alanında YEM-SÜT dayatmalarının üretimde karlılığı sekteye uğrattığı gibi rekabet kurallarını da ihlal ettiği görülmektedir. Bu konuda başlatmış olduğu çalışma  ve göstermiş olduğu hassasiyet için Burdur Valimiz Sayın Hasan ŞILDAK’ a Burdur çiftçileri adına teşekkürlerimizi iletirken; bu çalışmanın tüm ülke geneline örnek olmasını ve yayılmasını temenni etmekteyiz. Gerek yemlerin içerik yönünden kontrolü gerekse üretim standartlarına uyumu noktasında çalışmaların başlatılacağı müjdesinin; üretim yapan çiftçilerin haklarının korunması / haksız kazancın önüne geçilmesi noktalarında da oldukça önemli olduğunun altını çizmek isteriz. Bahsi geçen hususlarda her daim üretimin ve üreticinin yanında olup onlara kulak veren kaleme alan yazılı, görsel ve internet medya mensuplarına ayrı ayrı teşekkür eder; saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.