Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, tarımsal kuraklık nedeniyle çiftçilere 30 TL ile 100 TL arasında dekar başına ödeme yapılacağını duyurdu.

Açıklamasında 2 önemli hususu da dile getiren Başkan Özel,  "Çiftçilerimiz 2020/2021 üretim sezonunda tarımsal kuraklıktan dolayı ciddi manada gelir kaybı yaşadıklarını başta Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri dahil olmak üzere ilgililere ilettik. Burdur ilimizde kuraklık raporları il/ilçe tahkim komisyonlarınca hazırlanmış olup, Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletilmiştir.

Hükümetimiz bu çağrımıza cevap vererek, kuraklıktan zarar gören ÇKS’ye kayıtlı üreticilerimiz için ürünleri en az %30 zarar gören çiftçilere 30 TL ile 100 TL arasında dekar başına ödeme yapılacağını duyurdu. Sadece kuru şartlarda üretimi yapılan buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf mercimek ve nohut için ödeme yapılacağı 01 Eylül 2021 tarihli 31585 sayılı 4427 karar sayılı resmi gazete ile yayımlanmıştır. Bu süreçte emeği geçen herkese çiftçilerimiz ve kurumum adına teşekkür ederken; çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi ve adil bir destekleme olabilmesi adına:

1- Burdur ilimizin baraj ve yer altı sulama kuyuları su rezervleri yetersizliğinden dolayı sulama yapılamadığı göz önünde bulundurularak ÇKS’ye kayıtlı SULU üretim alanlarının da desteklemeye dahil edilmesi,

2-Burdur ilimizin başta tıbbı aromatik bitkileri merkezi olması, hayvan varlığı nedeniyle yem bitkileri ekiliş alanlarının bulunması nedenleri başta olmak üzere buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf dışında üretimi yapılan diğer ürünlerin de kuraklık desteğine dahil edilmesi bölgemiz tarımı adına talep edilmekteyiz.” dedi.