Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Bizi bu günlere taşıyan değerli üyelerimiz ve yöneticilerimizi minnetle anarak sözlerime başlamak istiyorum.  Sonuçta makamlar geçicidir, geride hoş bir seda bırakabiliyorsak ne alâ… Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ne faaliyet ve ne de işlevsel olarak 20 (Yirmi) yıl önceki oda değildir” dedi.  

‘5 Yıldızlı Avrupa Standardında Oda’
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Kaliteye ve verimliliğe olan inancımız bizleri 2007 yılında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almasına ve akabinde de 2012 yılında da TOBB – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Akredite Oda Belgesi almaya hak kazandırmıştır.  Alınan bu belge ile birlikte Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren 5 yıldızlı Oda statüsündedir.

Odamız;
Adet          Firma Tipi
442            ANONİM ŞİRKET
1837           LİMİTED ŞİRKET
323           KOOPERATİF
670           GERÇEK KİŞİ TİCARİ İŞLETMESİ
22           DİĞER İKTİSADİ İŞLETMELER
3             KOLLEKTİF ŞİRKET

Olmak üzere 13 Meslek Grubunda 3297 üyesi ile faaliyetini sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

“Üyelerimizi KOSGEB Sinerji Odağı ile ilk KOSGEB Desteklerinden faydalandırdık.”
Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Burdur Ticaret ve Sanayi Odası; üyelerimizin KOSGEB desteklerinden daha fazla faydalanabilmesi amacı ile birçok Odaya örnek olacak şekilde 2004 yılında  “KOSGEB  Sinerji Odağı” birimini kurarak o yıllarda rekor derece de başvuru ile adından söz ettirmiştir.  

“K Belge Birimi ile ulaşım hizmeti yapan işletmelere kolaylık sağladık.”
2000’li Yıllarda ilimizde ve bilhassa Bucak ilçemizde Nakliyecilik faaliyetlerimiz bir hayli fazla idi. Bu işletmelerimiz işlerini Antalya ilinde görüyorlardı.  Oda Yöneticileri olarak bizler KOSGEB’de olduğu gibi yine öncülük yapmak sureti ile 2006 yılında ‘K Belgesi hizmet birimini’ de vatandaşlarımızın hizmetine sunduk ve halen ‘İş Makinesi birimi’ ile birlikte hizmet vermeye devam etmektedir.

“Şeker Fabrikası için Burdur tarihinde ilk kez Konsorsiyum oluşturduk.”
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu olarak “çift kazık yere batmaz” düşüncesini yerle yeksan edercesine Burdur Şeker Fabrikasının 2018 yılında özelleştirme sürecine girmesi ile Şubat 2018’de ilimiz sanayici ve tüccarları ile istişareler yapmak sureti ile büyük bir konsorsiyum oluşturduk. Dönemin Valisi, konsorsiyum üyeleri ve Yönetim Kurulu olarak yine dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı ziyaret ederek desteklerini istedik. Akabinde de Burdur Şeker Fabrikası özelleştirme ihalesine katıldık. O süreçten sonra artık çok ortaklı işletmelerinde kurulabileceğine inancımız bir kat daha artmış oldu.

“Eğitimler düzenledik, katılımcıları bilgilendirdik.”
Verimliliğin, kalitenin, kârlılığın eğitimlerle olan ilişkisine inandık.  Araya pandemi kısıtlamaları girmesine rağmen üyelerimize yönelik 2018 yılından bugüne 30’a yakın eğitim düzenleyerek, katılımcıları bilgilendirdik.

“Üniversiteye girecek öğrenciler için Konferanslar verdirdik.”
Üniversiteye girecek öğrencilerimizin sınav stresini atmalarına yönelik uzman eğitmenlerle anlaşarak gerek il merkezinde ve gerekse Gölhisar ve Tefenni gibi ilçelerimizde konferanslar verdirdik.

“Üniversiteye girecek öğrencilerin doğru Meslek Seçimine katkıda bulunduk.”
Yine üniversiteye girecek yavrularımızın doğru meslekleri seçebilmeleri amacıyla; öğrencilerin en çok tercih ettikleri 11 meslek dalında mesleğinde başarılı olmuş kişileri bularak, meslekler konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdik.

“Yöresel ürünlerimize sahip çıktık.”
Burdur Ceviz Ezmesi ile Burdur Şiş Köftesine coğrafi işaret almak sureti ile hem satışın artmasına hem de ürünlerin korunmasına öncülük ettik” ifadelerini kullandı.

“Sosyal sorumluluk anlayışı içinde; Belediyemize önerilerde bulunduk.”
Çevre Yolu
Başkan Yusuf Keyik: “Ocak 2016 Ayı içerisindeki Meslek Komite Toplantımızda Mobilyacı ve Beyaz Eşya Sektör üyelerimiz bizden çevre yolu üzerinde “Mobilyacı ve Beyaz Eşyacılar Sitesi” oluşumu için çalışma yapmamızı istemiştir. Oda olarak; Askeriye Köyü-Termik Santral Hattı, Termik Santral MAKÜ Hattı ve Termik Santral Çevresi üzerinde belirli yerler tespit edilmiş, fotoğraflanmıştır. Belirlenen yerler imara kapalı olması sebebi ile yer gösterilememiştir.
Bu sebeple;  Askeriye Köyü – Termik Santral Hattı, Termik Santral – MAKÜ Hattı, Termik Santral Çevresi, Termik Santral –Çendik Köyü yol güzergahı  Ticari alanları için bir çalışma yapılmasını önemle talep ediyoruz.

Termik Santral – MAKÜ Güzergahı
Bilindiği üzere bu güzergâh Üniversite öğrencilerimizin sıklıkla kullandığı bir güzergahtır.  Bu güzergâh Üniversitemiz ile şehrimizi bölmektedir.  Bu hat üzerinde bir “Vadi Projesi” yapılmak sureti ile Belediyemiz ve diğer kamu kuruluşlarının da katkıları ile Üniversite ile şehrimizin bütünleştirilmesinde fayda görmekteyiz.

MAKÜ – Şehir Merkezi Alternatif Yol Güzergahı
Mevcut yol güzergahının yanı sıra Üniversitemiz ile Şehir Merkezini birleştirecek alternatif bir yol çalışmasının yapılmasını talep ediyoruz. Böylelikle hem öğrencilerimiz güvenli bir şekilde şehir ile ulaşımını sağlayacaklar hem de o yol güzergahı kenarına zamanla yapılacak ticari işletmelerle zenginlik kazandırılacaktır.

Burkent Yöresel Ürünler Pazarı
Halen yapımı devam eden Yöresel Ürünler Pazarının nasıl değerlendirileceği ve kimlerin yer alacağı planmış ise şartlarının bildirilmesini talep ediyoruz.

Yöresel Ürünler Pazarı
Birçok ilde bilhassa kadın girişimcilerin (Yöresel ürünler, El işi ürünleri,  Yemek (Sarma, Ev yapımı makarna, Tarhana, Börek, çörek v.b.)) ürünleri pazarlamak sureti ile aile bütçesine katkıda bulunduklarına şahit olmaktayız.

Cumartesi veya Pazar Günü böyle Yöresel bir pazarın (İstasyon Caddesi, Stadyum altı park alanı, Tugay Yolu,   v.b.) yapılmasının şehir merkezine hareketlilik kazandıracağını ve aile bütçesine katkıda bulunacağını düşünüyoruz.

Açık Hava Sineması
Vatandaşlarımızın akşamları dışarı çıkmalarına vesile olacak bir Açık Hava Sinemasının (ücretsiz) organizasyonunu talep ediyoruz.   Burada STK’ların da katkıları ile muhtelif ikramlıklarla vatandaşlarımızın akşamlarını hoşça geçirmesinin sosyal açıdan faydalı olacağını düşünüyoruz. (Bunun için Şeker Meydanı’nı teklif ediyoruz)

Trafiğe Kapalı Yol
Gazi Caddesi (Meydan ile Müze parkı arası) akşam belirli saatler arasında trafiğe kapatılmak sureti ile Belediyemiz, Üniversitemiz ve STK’ların katkıları ile muhtelif etkinlikler düzenlenerek vatandaşların akşamları dışarı çıkmaları teşvik edilmelidir.  Mağazalarımızın da akşamları açık olacağı düşünülecek olur ise bunun şehir merkezine canlılık kazandıracağını düşünüyoruz” dedi.

“Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarlarına katkıda bulunduk.”
Başkan Keyik: “İlimizde Tarım ve Hayvancılık sektörüne katkı sağlamak adına her yıl düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarlarında etkin rol oynayarak, sektöre katkıda bulunduk.

“Üyelerimiz için Nefes Kredileri verdik, verilmesini sağladık.”
Piyasalarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar sebebi ile üyelerimize ‘cansuyu’ olması adına ilk Nisan 2018 yılı ile başlayan ve akabinde de devam eden milyonlarca TL tutarında ‘Nefes Kredisinden’ üyelerimizin faydalanmasına öncülük ettik.

“Sektör Toplantıları ile sorunlara çözüm aradık.”
Odamız üyesi olsun veya olmasın il ekonomisine katkı sağlaması amacıyla sektör sorunlarının çözümü için sektör toplantıları düzenledik, çözüm için gayretlerde bulunduk.

“Vergi Öneri Paketi ile vergi sistemine önerilerde bulunduk.”   
Vergi oranlarının artırılması ve vergi barışı adı altında yeniden yapılandırmalarla vergi sorunun çözülemeyeceğine işaret ederek detaylı bir rapor hazırlayarak kamuoyu ile paylaştık, gereği için raporumuzu ilgili mercilere ilettik.    (Rapor için: www.butso.org.tr)

“Tarım ve Hayvancılık Öneri Paketi ile sektörün geleceğine yol gösterdik.”
Tarım ve Hayvancılık ilimizin öncü sektörlerinden biridir. Bu sebeple sektörün her dönem dalgalanan, istikrara bir türlü kavuşamayan sorunlarını çözümüne kavuşturmak adına detaylı bir rapor hazırlayarak kamuoyu ile paylaştık, gereği için raporumuzu ilgili mercilere ilettik.    (Rapor için: www.butso.org.tr)

‘COVİD-19 PANDEMİ SÜRECİ’

11 Mart 2020 tarihinde ülke genelinde henüz hiçbir tedbir alınmamışken ilgili kurum ve kuruluşlara yazdığımız yazı ile önerilerde bulunduk.

Önerimiz;
Yurt dışı giriş ve çıkışları tamamen kapatılmalı,
Süreç bitimine kadar ülkede karantina uygulanmalı,
İşyeri kiraları dondurulmalı ve/veya belirli oranlarda indirilerek faizsiz ötelenmeli,
İletişim, Elektrik, Su, Doğalgaz, vb. Kredi ödemeleri sürecin bitimine kadar faizsiz ötelenmeli, süreç sonunda da imkânı olmayanlara uygun kredilendirme imkanları tanınmak sureti ile borçlarını ödemeleri sağlanmalı,
Karantina süreci boyunca vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için; 
Bütçeden siyasi partilere ödenecek 2020 devlet destekleri, 
Milletvekilleri başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların maaşları,
İŞKUR tarafından işçilere ödenmesi düşünülen Kısa çalışma ödenekleri
Ortak havuzda toplanarak fon oluşturulmalıdır. Oluşturulacak olan bu fondan; 18 yaşını bitirmiş her vatandaşımızın banka hesabına temizlik ve gıda ihtiyacı için en az 1.000- (Bin) TL yatırılmak sureti ile katkıda bulunulmalıdır.

“Covid 19 Sürecinde işletmelerimizin yanında olduk.”
Pandemi sürecinden işletmelerimizin en az etkilenmemeleri için çevre iller içinde ilk Odamız “seyahat belgeleri” düzenleyerek işletmelerimizin sürekliliğine katkılarda bulunduk.

“Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmesini sağladık.”
Odamız üyesi olsun veya olmasın İnşaat sektörü, Oto Galericiler ve Emlak sektöründe faaliyet gösteren kişilerin Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağladık. Diğer sektörlerle ilgili belge alabilmeleri için anlaştığımız firma aracılığı ile işletmelerimize yardımcı olduk.

“Bedelli Askerliğin yeniden Burdur’da yapılması için çalışmalar yaptık.”
Burdur 3. Piyade Eğitim Tugayının; Yurt Dışı Döviz ile Bedelli Askerlik hizmetinde değerlendirilmesi için Burdur Sivil Toplum Kuruluşları ile komisyon oluşturulmasına, müşterek hareket edilmesine öncülük edip, talebimizi yetkili mercilere ilettik.

“Mecburi Avukatlık uygulamasının gözden geçirilmesi için çalışmalar yaptık.”
Kooperatif ve Anonim şirketlerde avukat bulundurma zorunluluğunun kaldırılması için gerek milletvekillerimiz gerek Bakanlıklar ve gerekse TOBB nezdinde gayret sarf ettik.

“Masrafları katılımcılarca karşılanan Yurt Dışı İş toplantısı ve Fuarlara katılım sağladık.”
Tüm masrafı katılımcıların karşıladığı Yurt Dışı İş Toplantıları Ve Fuarlara Katılım noktasında faaliyetlerde bulunarak; üyelerimizin ticaret ve sanayideki ufuklarının açılmasına katkıda bulunduk.

“İhtiyaç sahibi aile ve öğrencilere yardımda bulunduk.”
Her Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere, her eğitim döneminde de ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yardımlarda bulunduk.

“Sanayicimizin ara eleman ihtiyacı için Mesleki- Teknik okullarına önem verdik.”
Mesleki eğitimin önemine inanarak Burdur Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile yaptığımız protokol ile meslek liselerinin önemine binaen kooperatif başkanları ve merkez köy muhtarlarına yazılar yazdık.  Mesleki eğitimin gelişimi için desteklerde bulunduk. 

 “Prototip Yarış Aracına destek vererek, Meslek okuluna talebi artırdık.”
Burdur Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi; Odamızın (sizlerin) destekleri ile prototip yarış arabası yapmak sureti ile ülke gündemine girmesine katkıda bulunduk. Böylece meslek okullarının önemini bir kez daha ortaya koyduk.

“Hayal gibi görülen 2. OSB’nin; 10 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirilmesine öncülük ettik.”
Kuruluş çalışmaları 1996 yılında başlayan Burdur 2. OSB (Organize Sanayi Bölgesi)’ne 2009 yılında tüzel kişilik kazandırdık. Çok zor şartlar ve maddi imkansızlıklar içinde kamulaştırmalar yaptık. İlimize her gelen Bakandan ikili ilişkiler ile şartlar ölçüsünde karşılıksız yardımlar almayı başardık. Bugün 2. OSB; 21 Parselde 611.583 M2 Sanayi alanı ile işletmecilerimize hizmet eder hale gelmiştir.

“2 OSB’yi genişletip; Sanayicinin önünü açıyoruz.”
Mevcut 2. Organize Sanayi Bölgesinin hemen altına 400 bin m2’lik genişleme alanı çalışmalarımızla 12 parselde sanayicimize- ilimiz ekonomisine katkıda bulunmaya gayret ediyoruz.

“Yeni açılacak imalatçı firmalar için İŞGEM’in kurulmasına öncülük ettik.”
Burdur 2.OSB Bünyesinde İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi) kurulmasına öncülük ettik. Kuluçka merkezi olarak düşünülen bu yapıda işletmeler palazlanıncaya kadar uygun şartlarda işletmelerine devam edecekler, sonra farklı bir yerde kendi işletmelerinin sürdürülebilirliğini sağlayacaklardır.

“Burdur MERİH Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalarımız devam ediyor.”
İlimizin öncü sektörlerinden doğal taş maden ve mermercilik sektörü ile ilgili Burdur Doğaltaş ve Madenciler Odası Başkanı Sayın Nasuh EKİNCİ ile birlikte Burdur MERİH Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalarımız halen devam etmektedir.

“İlçe Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar yapıyoruz.”
Gölhisar ve Çavdır ilçelerimize yönelik yeni bir Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının başlatılmasına katkıda bulunuyoruz.

“İhracat yapmaya yatkın firmalarla bir araya geldik.”
Odamız üyesi olsun veya olmasın İhracat yapmaya yatkın firmalarla bir araya gelerek, ihracatın püf noktalarını anlatarak firmaları ihracata hazırlanmasına katkıda bulunduk.

Geçmiş dönemle ilgili detaylı çalışmalarımız Odamız sitesinde Faaliyet Raporu ve Dergi olarak yer almaktadır” dedi.
 

Yeni Dönemdeki Çalışmalarımız
Başkan Keyik: “Allah nasip eder de üyelerimizin teveccühünü kazanıp yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığım devam edecek olur ise ekibimizle öncelikle aşağıda yer alan konularda çalışmalar yapmayı düşünüyoruz.

Tahkim Kurulu
2019 Yılında ‘Tahkim’ müessesini hayata geçirmiştik.Tahkim Kurulu tekrar şekillenmek sureti ile işletmelerimizin firma içi sürtüşmelerini, dağılmalarına çözüm bulmak adına aktif ve kolektif bir şekilde çalıştırmayı düşünüyoruz.

Mesleki ve Kurumsallaşma Eğitimleri
İşletmelerin satışlarının ve verimliliklerinin artması, firma içi anlaşmazlıkların en aza indirilmesine yönelik mesleki eğitimlere önceden olduğu gibi bu dönemde de devam edilecektir.

Yol Güzergahı Ticari Alanlar
Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Birçok il yol güzergahlarından para kazanırken ilimizde bu sorunu hala aşabilmiş değiliz. Yol güzergahlarının ticari alana çevrilmesi yönünde yapılacak ilk mahalli ve genel seçimde adaylardan taahhüt almak istiyoruz.

Üniversite – Şehir bütünleşmesi
Üniversite ile şehrimizin kopukluğunu giderebilmek adına mevcut anayolun haricinde de şehre ulaştıracak bir yolun yapımının gerekli olduğuna inanıyoruz. Mahalli ve genel seçimlerde bunun önemini bir kez daha hatırlatarak hayata geçirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz.

İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi)
2.OSB kurulmasına öncülük ettiğimiz İŞGEM’in hayata geçirilmesi ile kuluçka işletmelerin daha etkin çalışmalarını sağlayacağız.

3. Küçük Sanayi Sitesi
İlimizde faaliyet gösteren ilk Küçük Sanayi Sitesi ile ilave Sanayi siteleri artık ilin ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanmaktadır. 3. Küçük Sanayi Sitesinin kurulmasına öncülük edeceğiz.

Oto Galericiler Sitesi
İlimizdeki tüm oto galericileri kucaklayacak bir Oto Galericiler Sitesinin kurulmasına öncülük edeceğiz.

Mobilyacılar ve Beyaz eşyacılar Çarşısı
Bu iki sektörün geniş mağazalara ihtiyacı bulunmaktadır. İhtiyacın giderilmesine yönelik Mobilyacılar ve Beyaz Eşyacılara yönelik bir çarşının yapılmasına öncülük edeceğiz.

Fuar ve Yurt Dışı İş Geliştirme Ziyaretleri
Odamız üyelerinin ticari ufuklarının açılmasına yönelik yurt dışı fuar ve iş geliştirme ziyaretlerini devam ettireceğiz.

İlk İhracat Yapacak Firmaların Desteklenmesi
İhracat yapmayı düşünen işletmelerimize ihracatın nasıl yapılacağına dair yol gösterici- danışman firmalarla anlaşıp yardımcı olmayı düşünüyoruz.

İlçe Ticari Toplantıları
Periyodik olarak ilçelerimizde toplantılar düzenlemek sureti ile ilçenin ticaretinin gelişimine yönelik çalışmalara öncülük yapmak istiyoruz.

Burdur Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi
Bu okulumuz, TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı protokolü, Odamızın girişimleri ile ‘Proje Okulu’ olarak da faaliyet göstermektedir. 2021 – 2022 Eğitim döneminde odamızın katkıları ile bir dizi faaliyetler gerçekleşmiş, bunun sonucunda da prototip yarış aracı yaparak basında yer almışladır. Bu başarının okula olan ilgiyi de artırdığını düşünmekteyim.

TR61 Kapsamında OSB
Burdur, Antalya ve Isparta’nın da içinde yer alacağı OSB’nin kuruluşu için çalışmalara devam edeceğiz.

Güneş Paneli
Odamızın çatısı üzerine Güneş Panel sistemi kurdurmak sureti ile çevreci dönüşüm ve yenilenebilir enerji kullanımı alanında rol model olmayı düşünüyoruz.

Faaliyetlerimiz  www.butso.org.tr   sayfamızda
2013 – 2017 Faaliyet Raporumuzdaki faaliyetleri kısa tutmamıza rağmen 536 sayfalık bir hizmet performansımız bulunmaktadır. Ayrıca 2018 – 2022 Faaliyetlerimizi içerir dergimizi de kamuoyu ile paylaştık.  

“İki günü bir olan ziyandadır” Hadisi Şerifini düstur edindim
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “İki günü bir olan ziyandadır” hadis-i şerifini düstur edinip, ilimize ve ilimizdeki sanayicilere, tüccarlara Odamızdan hiçbir ücret almadan (ki bizden önceki yöneticiler de hiçbir ücret almamışlardır) bir günümüzü, bir sonraki günden daha fazla çalışmaya adayarak bugünlere geldik. 

Bir (1) üyenin sorunu çözemedim diye geride kalan 2999 üyeyi düşünerek, hiçbir kurumla kavgalı olmadım
Oda Başkanı olarak 3 bin üyenin hakkını korumaya gayret ettim. Bir üyenin sorununu çözemedim diye 2999 üyemizin sorununu çözebileceğimi düşünerek hiçbir kamu kurum ve kuruluşu ile ağız dalaşına girmedim. Odamızın saygınlığını her daim korudum, gözettim.

Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadım; her türlü siyasi görüşe saygı duydum
Bugün ilimizde Burdur Ticaret ve Sanayi Odası isminden söz ediliyor ise bunda benim ve hiçbir siyasi düşünceyi gözetmeksizin kucaklaştığımız organ üyesi arkadaşlarımızın büyük payı vardır. Hepsine ayrı ayı teşekkür ediyorum.

Üyelerimizin sorunlarına ilgisiz kalmadım. Telefonum 7/24 açık oldu
Oda Başkanı olarak üyelerimizden gelen her türlü soruna ilgisiz kalmadım. Elimden geldiğince sorunların çözümünde üyelerimizin yanında yer aldım.

Ticaret ve Sanayi Odaları sorunların iletildiği, çözüm arandığı ama çözüm merkezi olarak görülmesi gereken bir yer değildir. Böyle bir yetkisi de yoktur. Bizler; bize gelen sorunları nasıl çözebiliriz’i düşünüp, yetkili makamlarla yazışarak, ikili ilişkilerimizi kullanarak sonuçlandırmaya çalışırız. Bu sebeple Oda Başkanlığı ciddi mesuliyet isteyen bir makamdır. Sorunların ikili ilişkilerin sıcak tutulmasıyla, hiyerarşi yapısını gözeterek çözümlenebileceğine inandım, bunu yaptığım sürece de birçok olumlu çalışmaya katkıda bulundum” diye konuştu.   

BEYAZ OY PUSULASI
Başkan Yusuf Keyik: “2 Ekim 2022 Pazar Günü yapılacak Burdur Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinde; bugüne kadar yaptıklarım, yapacaklarımın garantisi olarak, ekibimle birlikte BEYAZ OY PUSULASI ile üyelerimizin karşısına çıkıp bir kez daha yetki isteyeceğiz. Üyelerimizin bu yetkiyi bize layık göreceğini düşünüyor, bu vesile ile seçimlerin ilimize hayırlar getirmesi dileğiyle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Seçimin ilimize ve Odamıza hayırlara vesile olması dileklerimle başta odamız üyeleri olmak üzere tüm esnaf, sanayici ve tüccarlarımıza hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum” dedi.