İYİ Parti Burdur İl BaşkanıFaruk Erkan beraberinde  İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte; Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy ve Yazır köylerini ziyarette bulundu. Köylü vatandaşlarla kahvehanede görüşen başkanlar, çiftçilerin yaşadıkları zorlukları dile getirdiler. 

Başkan Faruk Erkan yaptığı açıklamada "Tarımsal girdi fiyatlarında ki artış ile beraberinde gelinen süreçte üretici köylüler gübre ve tarımsal ilaçların fahiş fiyatların yüzünden satın almakta sıkıntı yaşıyor. Yaşadıkları sorunları dile getiren çiftçilerimiz özellikle tohum ve ilaç fiyatlarından dolayı tarlaların da dikim yapamadıklarından şikayetçi ayrıca geçen yıl verilen desteklemelerin bu yıl verilmeyeceğinden dolayı iyice çıkmaza girdiklerini de ifade ettiler" dedi.

Çiftçilerin kendisine yakındıkları mevzuları dile getiren Başkan Faruk Erkan, "Ağlasun Yeşilbaş köyde Çatak veya Ulupınar mevkilerine sulama göleti yapılacağının sözünü aldıkları halde 2 yıldır hiçbir girişimin yapılmadığını ve sulama sondajlarının elektrik faturalarının yüksek gelmesinden dolayı su paralarının haddinden fazla olduğunu sulamayı sekteye uğradığını söylediler. Sulama sondajlarına güneş enerji sistemleri için girişimde bulunduklarını ama kimsenin dikkate almadığını da dile getirdiler.. Ağlasun Yazır Köyün de aynı problemler aynı dertler de çiftçimizin dilinde seçim zamanı sözlerin verildiği ama hiçbirinin yerine gelmediğini dile getirdiler. Yazır köyü yapılan sulama suyu projeleri ovanın %50 kadarını suladığını sulama mevsiminde yetersiz kaldığını ifade ettiler. Kurudere mevkiin de Gölet için çalışmalar yapılmış , ölçümler de yeterli olmadığını söylemişler fakat o mevkiinin kışın üç dört yerden su akışı olduğu ve etrafta ki dağlardan toplanan suyun orada tutulup sulama mevsiminde kullanılması tüm Yazır ovasını sıkıntısız sulayacakarını yönünde taleplerini dile getirdiler." şeklinde ifade ifade etti.