Son dakika haberine göre Başkan Erdoğan "Yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonunda 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 saat 10 dakika süren toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Aziz milletim, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Mübarek 3 ayların sorgulama, yenilenme fırsatı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Ramazan-ı şerife yaklaştığımız 3 aylarda, kadir gecelerini şimdiden tebrik ediyorum. Bilindiği gibi cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin normal tarihi 18 Haziran'dı. Ancak bu tarihi güncelleme ihtiyacı duyduk. Bu anlayışla yaptığımız çalışmalarda 14 Mayıs Pazar tarihinin en uygun tarih olduğunu gördük. Meclisimiz gereken çoğunluğu sağlamazsa, Cumhurbaşkanı olarak biz süreci başlatacağız.
 

Bu anlayışla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda 14 Mayıs 2023’ün seçim için en uygun tarih olduğunu düşünüyoruz.

Bu tarih güncellemesini anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla Meclisimiz yaparsa memnuniyet duyarız.

Mecliste gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp süreci başlatacağız.