Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Gazi ve Şehit Aileleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

İstasyon Parkta düzenlenen kahvaltıya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, Garnizon Komutanı P. Kom. Alb. Yavuz Çankaya, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, İYİ Parti İl Başkanı Faruk Erkan ve şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kahvaltıda konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Bugün burada olduğunuz için öncelikle teşekkür etmek istiyorum. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu millet hiçbir zaman bağımsızlığından taviz vermemiştir. Ordusu millet olan başka bir devlet dünya tarihinde yoktur. Bu uğurda çok savaş yapmış, birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Gazilik unvanı hayatta olan bir insanın taşıyabileceği en yüce makamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine aynı zamanda verilen Mareşallik ve Gazilik Ünvanını ömrü boyunca adının başından hiç eksik etmemiştir. Bu millet, bu devleti, bu vatan topraklarını korur ve kurarken, kanının son damlasına kadar ülke bütünlüğü için mücadele etmekten asla geri kalmamıştır. Bugün bizler millet olarak birlik ve beraberlik içinde bu cennet vatan topraklarında bağımsız ve hür yaşayabiliyorsak eğer bunu Aziz Şehitlerimize ve siz Kahraman Gazilerimize borçluyuz. Gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı Türk kahramanlık tarihinin sönmeyen meşaleleridir” dedi. 

BURDUR BELEDİYE MECLİSİNE YENİ BİR TASLAKLA SİZLERİN TALEP VE BEKLENTİLERİNİ, BİZLERDEN OLAN ARZULARINI VE YAPILMASI GEREKENLERLE İLGİLİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZLERE İFADE EDEBİLECEĞİNİZ BİR BİRİM KURMAYA KARAR VERDİK.

Başkan Ercengiz “Sizler yani Gazilerimiz, yüce Türk Ulusunun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle ülkelerine hizmet etmiş, vatan severlikleriniz ile örnek oldunuz. Bizler, yani Türk Milleti, Şehit ve Gazilerimizin her zaman en yüce duygularla anımsamakta, onlara sonsuz sevgi ve saygımızı asla eksik etmemekteyiz. Bizler de bu vatan için elimizden gelenin en iyisini yaparak, sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Sizlerin göstermiş olduğu fedakarlığın ve özverinin yanında bizlerin yaptığı aslında çölde kum tanesi kadar kalır. Bizler de karınca kararınca yalnızca 19 Eylül’ler de değil, tüm 365 gün, yılın her gününde şehit yakınlarımızı, aziz şehitlerimizi ve siz değerli gazilerimizi mutlaka anmak, anlamak ve sizler için yapılacak ne varsa yapmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bizler, Burdur Belediyesi olarak Ekim ayında Burdur Belediye Meclisine yeni bir taslakla sizlerin talep ve beklentilerini, bizlerden olan arzularını ve yapılması gerekenlerle ilgili görüş ve düşüncelerinizi bizlere ifade edebileceğiniz bir birim kurmaya karar verdik. Bu birim Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz altında hizmet verecek olan Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi olarak sizlere hizmet edecektir. Sizlere doğrudan bir personelimizle ilişkilendirip, tüm taleplerinizi eğer Yasa’nın elverdiği ölçüde gücümüz yeterse sizlere bu hizmetleri sunmak üzere personelimiz tarafından, o birimin koordinasyonunu sağlamış olacağız. Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz, cennet vatanımızın her köşesinde olduğu gibi, kentimizde de huzur içinde yaşanabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gerek kolluk kuvvetlerimiz, Sayın Valimiz ve tüm siyasi partilerin ortak görüşü olan sizler bizim kıymetlimizsiniz. Bu nedenle sizlerden gelecek talep bizler için emirdir, bunu böyle görev kabul eder, elimizden geleni de yapmayı kendimize görev sayarız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle toprağı vatan yapan, kahramanlıkları ile tarihin gidişatını değiştiren, ülkesi için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen ve bu uğurda Gazilik unvanına sahip olan tüm Gazilerimizin, 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, ebediyete irtihal etmiş tüm vatanseverleri bir kez daha minnet ve şükranla yad ediyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmasının ardından Başkan Ercengiz, Şehit Aileleri ve Gazilerimize, hediyelerini takdim etti. Çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.