Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yazılı bir açıklamada bulundu.

Başkan Ercengiz açıklamasında "Akp il Bşk bugün yine kerameti kendinden bildiği bir açıklama yapmış; 3 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda ek gündem maddesi veren Akp’li Meclis Üyesi arkadaşlarımızın teklifinin normal koşullarda geçersiz olacağını ancak şehrimizin altyapı yenileme talebinin 4 yıl sonra İlbank’ta kabul görmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde İlbank’tan gelecek talep üzerine meclisimizden yetki alarak projeyi başlatacak olacağımızın bilgisini alarak siyasi kurnazlıkla böyle bir teklifin yapıldığını bildiğimizi ama her ne olursa olsun Meclis Üyesi arkadaşlarımızın teklifini değerlendirmeye almanın ve kabulünün uygun olduğunu ifade ettik.
Ancak Meclisi kapatmadan siyasi suistimal edilmesi durumunda zaten bu teklifin geçersiz olduğunu halkımıza anlatacağımızı söylemiştik.
Bugün tüm Akpli Meclis üyelerini boşa düşüren ve samimiyetlerini sorgulatan il başkanına bundan önceki borçlanma taleplerinde neden kabul oyu vermediklerini sormak isteriz.
Kendi siyasi ikbali için tüm Meclis Üyesi arkadaşlarını yok sayan il başkanını halkımızın takdirine bırakıyoruz.
Önümüzdeki günlerde İlbank’tan gelecek teklifle başlangıcından önce alınmış bir yetkinin geçersiz olduğu gerekçesi ile talebi meclise taşıyacağız dolayısıyla Akp il Bşk bize verebildiği bir yetki yoktur zaten bundan önce de olduğu gibi ret veya çekimser oy kullanabilirler.
Siyasi şov yapma adına yapılan bu eylemin başından beri farkında olduğumuzu ama acaba gerçekten bir iyi niyet olabilir mi diyerek yine bir şans verdiğimiz Akp İl Bşk yine art niyetli tavrıyla bizi yanıltmadı.
Her şeye laf yetiştirme yerine İl Bşk İzzet Akbulut'un sorduğu atama sorusuna cevap verecek misiniz yoksa pişkin pişkin bu atamaları unutturmaya mı çalışacaksınız?
Siz önce size sorulan sorulara cevap verin sonra bize yetki verirsiniz." ifadelerini kullandı.