Başkan Ercengiz, “Bu kentin değerlerine sahip çıkmak bu şehirde yaşayan her yurttaşın sorumluluğu ve görevi. Ayrıca bu kentten para kazanan, emeğini alın terini ve sermayesini bu kente yatırmış ve buradan beklentisi olan tüm iş insanlarımızı, tüm sanayicilerimizi memleketimizin değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum.” dedi.

Mülkiyeti Prof. Dr. Köksal Bayraktar’a ait Burdur Merkez Çeşmedamı Mahallesi Çakmakçı sokakta bulunan ve Burdur Belediyesi tarafından Kent Tanıtım Evi ve Kütüphanesi olarak işletilen binanın 5 yıllık tahsis süresi dolduğu için yeniden tahsis edilmek üzere Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e yetki verilmesi hususu belediye meclisinden oy birliği ile geçti.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, gündem maddesinin görüşülmesi esnasında yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“İçinde yaşadığımız kentin değerlerine sahip çıkmak sadece yerel yönetimlerin veya bürokratların görevi değil. Bu kentin değerlerine sahip çıkmak bu şehirde yaşayan her yurttaşın sorumluluğu ve görevi. Ayrıca bu kentten para kazanan, emeğini alın terini ve sermayesini bu kente yatırmış ve buradan beklentisi olan tüm iş insanlarımızı, tüm sanayicilerimizi memleketimizin değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Restorasyon bekleyen birçok alanda şehrimizin belki bundan sonraki süreçte bir turizm destinasyonuna evrilecek yol haritasında bizim tarihi değerlerimizin ön plana çıkartılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Köksal Bayraktar hocamızın 10 senede belki bir defa geldiği şehrine, ata topraklarına karınca kararınca katkısıdır. Bu kentin önde gelenlerinin, sermaye sahiplerinin elini taşın altına koymasını rica ediyorum. Bunu ne şahsıma ne Burdur Belediyesi’nin logosuna, kimliğine değil bu kentin geçmişine ve bu kentin geleceğine olan hem borcumuz hem de yatırımı olarak görülmesini düşünüyorum.”