SU DEPOLARIMIZIN TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİYORUZ
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Belediye başkan yardımcısı Yasin Çiçek ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Tilki ini mevkiindeki su deposunda incelemelerde bulundu. Başkan Emrullah Ünal “Bugün su çalışması yaptığımız su depolarını incelemek için buradayız. Bildiğiniz üzere 2019’un şubat ayında Bucak’ımız talihsiz bir olayla karşılaştı. NÖRO virüsünden kaynaklı olduğu belirtilen bir su salgını yaşadık. Daha sonra belediye olarak biz gerekli tedbirlerimizi aldık. Hala almaya devam ediyoruz. Bugünde tilki ini mevkiinde bulunan su depomuzun boşaltma işlemini yapıyoruz. İçerisinde biriken kum ve benzeri artıkları temizleyeceğiz. Depomuzun temizliğine başlamış bulunuyoruz. Sırayla depolarımızın temizliğine devam edeceğiz” dedi. 

İller bankasından 4 Milyon TL lik kredi çekeceğiz 

 Başkan Emrullah Ünal Bucak’taki bazı su depolarının yenileneceğini belirtti. Emrullah Ünal “Su konusunda belediye meclisinde yetki aldım. İller Bankasından 4 Milyon TL’lik Kredi çekeceğiz. Bu konuyu İller bankası yetkilileri ile görüştük. Kredimiz sağlam ve onaylandı. Bucak Şehit Ayfer Gök Lisesi üzerindeki su depomuz ile Kuşbaba köyünden gelen kaynak depomuzu yıkacağız. Şu anda ihale aşamasında. İnşallah 2020 yılı içerisinde iki depomuzu da yıkacağız ve yerine son sistem donatılmış otomatik klorlama yapabilecek şekilde yeni depolarımızın inşaatına başlayacağız. Diğer depolarımızın da bakım ve onarımına devam ediyoruz. Yeni yapılan depolarımızın da her türlü güvenlik tedbirleri alınacak. Bir daha öyle talihsiz bir olay yaşanmayacak” dedi.

İÇME SUYU SIKINTIMIZ YOK

Bucak Belediye başkanı Emrullah Ünal 2020 yılı Ocak ayı itibariyle su sıkıntısının olmadığını belirtirken, mevcut su kaynaklarımızın yeterli olduğu bilgisini verdi. Başkan Emrullah Ünal “ Bucak olarak mevcut suyumuz ihtiyaçları karşılayacak seviyede. Herhangi bir su sıkıntısı yaşanma ihtimali  yok. Saniye de 180 lt suya ihtiyacımız var. Bunu da sondaj kuyularımızdan rahatlıkla karşılayabiliyoruz. Kış sezonunda su tüketimimiz 120 LT, 130 LT kadar düşüyor. Vatandaşlarımız merak etmesin su sıkıntımız yoktur” dedi.