BUCAK SALEBİ TESCİLLENDİ, SIRA TOSMANKARA HELVASI, ÇANAK EKMEĞİ VE BUCAK TARHANASINDA


Bucak Belediyesi Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) öncülüğünde Antalya’da düzenlenen  “Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi”nde Bucak Salebinin tescil belgesini aldı. Kongrede misafirlere Bucak salebi ikram edildi. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal program çercevesinde tosmankara helvası, çanak ekmeği ve Bucak tarhanasının da coğrafi işaret belgesi alması için yetkililerle görüştü. Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Gürcistan Fikri Mülkiyet Merkezi ve Azerbaycan Fikri Mülkiyet Ajansı işbirliğiyle Antalya’da düzenlenen sempozyuma birçok ülkeden temsilciler katıldı. TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar, sempozyumun açılışında coğrafi işaretlerin önemine dikkati çekti.

Etkinlikte 10'dan fazla ülkeden katılımcının yer aldığını belirten Başpınar, "Gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde coğrafi işaret potansiyelini yukarıya taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi. Açılış konuşmalarının ardından yakın zamanda tescil alan 25 ürün için coğrafi işaret tescil belgesi takdim töreni gerçekleştirildi ve sonrasında coğrafi işaretli ürünlerin yer aldığı sergi gezildi.

Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisinde katılımcılara Bucak Salebi ikram eden Belediye Başkanı Emrullah Ünal “ Sempozyumda katılımcılara Bucak salebi ikram ediyoruz. Salebimiz katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.Tescil Belgesi bizleri bir kez daha gururlandırdı. Bucak Salebi Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak Belediyesi ve Bucak Kaymakamlığı olarak ve üç kurum adına tescillendi. Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Hasan Yalçın Meçikoğlu ve yönetim kurulu üyelerine, Bucak Kaymakamımız Sayın Erol Tanrıkulu’na ve Bucak ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.