Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Erdoğdu, Belediye Meclis üyeleri Ahmet Gezmez Ayşegül Altınsoy ve bazı birim müdürleri ile birlikte eski çöplükte incelemelerde bulunarak sevindirici haberi açıkladı.



Başkan Ünal  “İlçemiz vahşi depolama yöntemi ile ev ve evsel atıkları şirlek mevkiinde depolama alanında toplanıyordu. 40 yıllık bu çöp deposu hem kokusu, hem görüntüsü ile hoş bir görüntü değil. Şehir merkezine kadar inen kokusu vardı. Biz bu çöp sorununu çözeceğiz diyerek yola çıktık. İnşallah son noktaya gelmek üzereyiz. Yaklaşık bir yıldır evsel atıklarımız bizim Çeltikçiye transfer merkezine oradan da Burdur’daki katı atık tesisine gidiyor. Biz buraya bir yıldır çöp dökmüyoruz.

Rehabilite etmeye çalışıyoruz. Rehabilitasyon projesi hazırlandı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına projemizi sunduk, onayı alır almaz mevcut çöplüğümüzü hemen rehabilitasyon çalışmalarına başlayacağız, bu kötü görüntü ve kokuda ortadan kalkmış olacak” dedi.