Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Başkan Alagöz, bu yıl BAL ligine çıkamasalarda profesyonel lig sözünün geçerli olduğunu takım kadrosunu koruyarak takviyelerle yeniden profesyonel lige çıkmak için mücadele edeceklerini açıkladı.

İŞTE BAŞKANIN AÇIKLAMASI
"Değerli Tefenni’li hemşerilerim ve Burdur kamuoyu
Bugün Burdur da mücadele dolu bir karşılaşmayı geride bıraktık.
MAKÜ spor Tefenni Belediye Sporumuzu uzatmalarda atmış olduğu 1 golle mağlup etti.
Öncelikle MAKÜ sporu tebrik ediyor önümüzdeki sezon BAL ligi mücadelesinde başarılar diliyorum.
Bir sezon boyunca İlçemiz ve ilimiz futboluna renk katan Burdur Süper Amatör ligi Şampiyonu olan ve bugün sahada en iyi şekilde mücadele örneği gösteren Tüm Takımımız futbolcularının alınlarından öpüyorum.
Türkiye’nin dört bir tarafından bugün Tefenni’yi desteklemeye gelen ve sezon başından itibaren çok büyük özverilerle takımımızı yalnız bırakmayan bütün taraftarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Her birinden Allah razı olsun.
Bugün tribünde bizlere destek vermeye gelen İl Başkanımız Sayın Hikmet Ökte beye ve yönetimine Ülkü Ocakları Burdur İl Başkanımız Abdurrahman Arıkan Beye ve yönetimine, Çavdır Belediye Başkanımız Süleyman KAYACAN kardeşime, Kızılkaya Belediye Başkanımız İlkay Güngör Kardeşime, Çeltikçi Belediye Başkanım Adnan Bilkay ağabeyime ve şuan ismini sayamadığım tüm siyasi parti temsilcilerimiz ve Sivil toplum kuruluşu başkanlarımıza da çok teşekkür ediyorum.
Bir teşekkürde Sezon başından itibaren soğuk sıcak demeden görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan ve güvenliğimizi sağlayan tüm Emniyet teşkilatımıza göndermek istiyorum.
Önümüzdeki sezona gelince; and ve aht ettiğim hiç bir şeyden geri dönmediğim gibi Profesyonel lig sözümden de dönmüş değilim.
İlçe takımı istemeyen gürûhu üzeceğimi bilerek özellikle ifade etmek istiyorum ki;
Önümüzdeki sezona mevcudu koruyarak ve yeni takviyelerle çok daha güçlü çok daha iddialı bir takımla mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Ayrıca tüm ilçelerimizin takım kurmalarını canı gönülden istiyor her türlü desteği vermeye hazır olduğumuda ifade etmek istiyorum.
Son olarak gelelim fitneci ve hazımsız güruhlara.
Kiminiz masa başında yeşil sahaları diskalifiye etmeye çalışsanızda, kiminiz sözde basın mensubu gibi görünüp fitnenin fitilini ateşlemeye çalışsanız ve Tefenni’yi aklınızca yok saysanızda, kiminiz yüzümüze söyleyemediğinizi
arkamızdan söylemeye çalışsada bugün karanlık köşelerinizde kına yakabilirsiniz. Ama sakın unutmayın bu kınayı and olsun ki size ben yakıvereceğim. Emin olun Beni bundan böyle çok daha iyi tanıyacaksınız.
Bu duygu ve düşüncelerle Amatör futbol federasyonumuza, kulüplerimize, haysiyet ve şahsiyetiyle maç yöneten hakemlerimize Tüm futbolcularımıza, tüm futbol sever taraftarlarımıza, Gençlik spor İl müdürlüğümüze, Emniyet teşkilatımıza ve Tüm teknik kadrolara sonsuz şükranlarımı sunuyorum."