Cumhuriyet Halk Partisi Bucak İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay basın açıklamasında bulundu. Başkan Oktay, Bucak Belediyesi'nin Bugün akşamki programına tepki gösterdi. Konuk Abdurrahman Uzun'un söylemlerine ve Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyete yönelik aşağılama şeklindeki yaptığı konuşmalara dikkat çekti.
Başkan Ahmet Sedat Oktay " 24 Aralık 2021 Tarihinde Biga Atatürk Kültür Merkezinde Abdurrahman Uzun adlı şahsın Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizi aşağılama gayretiyle yaptığı konuşma kamuoyu tarafından tepki görmüş ve ülke gündeminde tartışma konusu olmuştur.
AKPli Biga Belediye Başkanı dahi Abdurrahman Uzun programı için sorumluluğu üzerine almaktan kaçınmıştır.
Tartışmanın nihayetinde Abdurrahman Uzun adlı şahıs Atatürk ve Cumhuriyet Düşmanlarına tedbiri elden bırakmadan "Ben de sizdenim" mesajı vermiştir.
Ne ilginçtir ki Yaşanan bu olayın kırkı çıkmadan Bucak Belediyesi içinden birisi ya da birileri bu şahsı Bucak'a davet etmiştir.
Ulu Önderimiz ve Cumhuriyet Rejimi olması gerektiği gibi Bucaklılar için siyasi partilerin üstünde ortak bir değerdir.
Bucaklının Kamu Vicdanında Atatürk ve Cumhuriyet kutsal bir karşılığa sahiptir.
Bu kutsal karşılığın varlığını hiçe sayarak Bu şahsı, Bucak ilçesine kamu kaynaklarını kullanarak davet etmek Bucaklının vicdanını yaralamıştır.
Bunun yanında Ekonomik krizin şiddeti ortadayken bu tip trolbaşlarına Bucaklının bütçesinden para verilmesi durumu varsa bu apayrı bir protesto konusudur.
Bucaklı hemşerilerimiz önceki aylara göre katlanarak gelen doğalgaz faturalarını ve elektrik faturalarını gördükçe şoka girmektedir.
Mutfaktaki yangın, ticaretteki durgunluk da cabasıdır.
Üstüne alay eder gibi "Açın Pencereleri, Doğalgaz Bedava,Bedava " repliğiyle gündem olmuş bu kişinin tam bu sıkıntının üstüne getirilmesi abeste iştigal bir durum olmuştur.
Bucaklı tepkilidir ve merak etmektedir?
Nedir Öze Dönüş?
Faturaların zamsız tarifeden gelmesi mi?
Mutfaktaki yangının durması mı?
Enflasyonun düşmesi mi?
Yoksa Bu programda Abdurrahman Uzun'un Anayasal ve Ulusal değerlerimize dil uzatması murat edilerek kendince motive olmaya çalışan birileri mi vardır?
Böyle bir şey yaşanırsa Bucak Belediyesi içinden hangi yetkili sorumluluğu üstüne alacaktır.
Tahminimizce kimse almayacaktır.Susacaklardır.
Bucak Belediye Başkanı hiç bir konuda hata yapmadığına inanan, özür dilememeye azimli biri olduğunu defaatle göstermiştir.
(En basitinden Bucak Belediyesi Tunning Programında Küçücük çocuklarının da olduğu ortamda Twerk -yani cinsel tahrik içeren figürlerle dolu dans-yapıldı. Ulusal Boyutta bir skandaldı.
Başkanın Bu görüntülere tepki göstermesini, buna meydan verdiği için kamuoyuna "Edep Yahu"
Kartını kullanarak özür dolu bir açıklama yapmasını beklerdik.
Ancak Bucak Belediye Başkanı Twerk Hadisesine tepkisiz kalmasıyla Edep konusunda sadece kullanılan DİLE dikkat ettiğini, Görüntülerle sorununun olmadığını Bucak kamuoyuna göstermiş oldu.)
Ancak Biz sade bir vatandaş olarak uyarı ve eleştiri yükümlülüğümüzü yerine getiriyoruz.
Bu kişinin hem böyle bir zihinle hem de faturaların kabardığı zamanda Bucak'a getirtilmesi izaha muhtaçtır.
Saygılarımla" şeklinde açıklamada bulundı.