Burdur Barosu seçimleri 1 Ekim 2022 Cumartesi günü 11.00-17.00 saatleri arasında Burdur Belediyesi Sergi ve Kongre Salonu Anfi Tiyatro bölümünde 1 Ekim 2022 Cumartesi günü Seçim Kurulu görevlileri huzurunda yapıldı. Tek liste,  tek adaylı yapılan seçimlerde sandık başına giden avukatlar beyaz oy pusulası kullandı. Katılımcı avukatların tamamının oyunu alan Av. Gedik,  tekrar Burdur Barosu Başkanı seçildi. Divan başkanlığını Avukat Kadir Karakurt’un yaptığı seçimlerde toplantı gündeminde bulunan maddeler tek tek okunup ibra edildi. 

“AVUKATLAR, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNE DESTEK VERMELİ VE BİRBİRLERİ İLE DAYANIŞMALIDIRLAR”

Toplantıda kısa bir konuşmada bulunan Başkan Gedik: “Avukatlık, ekonomik, hukuki ve idari yönden kuşatılıyor. Yürütme, idare, serbest avukatlık niteliğinin aksine yargının diğer kurulcu unsurlarına yaptığı gibi daha kontrol altında, daha idareye bağlı bir savunma mekanizması kurmaya çalışıyor. Bunlarla mücadele ediyoruz. Ama bununla mücadele etmenin yolu avukatların birbiri arasında dayanışması, barosuna güvenmesi ve Türkiye Barolar Birliğine güvenmesidir. Ne yazık ki örneklerle görüyoruz ki; en son aşamada bizim bizden başka dostumuz, barolardan ve Türkiye Barolar Birliğinden başka sığınacak limanımız yok. Bunu sık sık yaşayarak, görüyoruz.

 Bu nedenle yönetimlerde kimlerin olduğundan bağımsız olarak, gelip geçici görevler bunlar, avukatlar baroya ve Türkiye Barolar Birliğine destek vermeli ve birbirleri ile dayanışmalıdırlar. Ancak bu şekilde bu zinciri, bu kuşatılmışlığı kırabiliriz. Her gün hukukçulara hukuk öğretmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz, bize tekrar görev verdiğiniz takdirde iyi niyetli ve samimi olarak yine hukuk için adil yargı için çalışacağız. Hukukçulara hukuk anlatacağız. Ancak bir de dileğim var; Türkiye’deki hukukçuların bazılarına Allah hukuk versin.” diye konuştu.

İŞTE BURDUR BAROSUNUN YENİ YÖNETİMİ

Avukat Ramazan Gedik (Başkan) Av. Meltem Özdemir, Av. Ayşe Duman Çelik, Av. Tuncay Uysal, Av. Özge Özdoğan Örs, Av. Ali Özdemir, Av. Şeyda Öztaş Topçuoğlu, Av. Şevket Ceylan, Av. Şükrü Ergene, Av. Mustafa Çağlar Öcal, Av. Serpil Şener

DİSİPLİN KURULU: Av. Yusuf Kemal Öztürk, Av. Ferit Yılmaz, Av. Dürdane Özkan, Av. Kıvanç Kocabıyık, Av. Rabia Zorlu

DENETLEME KURULU: Av. Özgül Kızıltan Duran, Av. Ahmet Can, Av. Halise Pak Çakır, Türkiye Barolar Birliği Delege Adayları: Av. İbrahim Şahin, Av. Hasan Kurt, Av. İsmail Özbek