Barcelona'da sürpriz gelişme! Efsane futbolcu Xavi, Katalan ekibinin teknik direktörlük görevinden ayrılıyor. Kulüp yönetimi, Xavi'nin yerine Alman teknik direktör Hansi Flick'i getirmeyi planlıyor.

Xavi Dönemi Sonlandı

Katalan devi Barcelona'da Xavi dönemi sona eriyor. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, Xavi'nin pazar günü Sevilla maçında son kez takımın başında olacağı ve gelecek sezon görevi üstlenmeyeceği duyuruldu.

Xavi

İspanyol basınına göre, Xavi'nin Almeria maçında yaptığı açıklamalar, başkan Joan Laporta'nın bu kararı almasında önemli rol oynadı. Xavi, o gün yaptığı açıklamada, "Real Madrid ile rekabet etmeyi deneyeceğiz. Ancak özellikle ekonomik açıdan durumun ne kadar zor olduğunun anlaşılması lazım. 25 yıl öncesiyle alakası olmayan bir durumdayız. Ekonomik açıdan avantajlı olan kulüplerle aynı şartlarda değiliz. Taraftarların bunu bilmesi gerekiyor," diye konuşmuştu.

Xavi'nin Karar Değişimi ve Laporta'nın Desteği

Xavi, ocak ayında yaptığı açıklamada sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını belirtmiş, ancak geçtiğimiz ay başkan Laporta ile yaptığı görüşmenin ardından kararını değiştirmişti. Daha sonra Laporta ve Xavi ortak bir basın toplantısı düzenlemiş, 44 yaşındaki teknik adamın gelecek sezon da takımın başında olacağı resmen duyurulmuştu. Laporta o toplantıda, "Analizlerimizi yaptığımızda Xavi her zaman Barcelona için en iyisi. En iyi kararın bu olduğuna eminiz," diyerek Xavi'nin kalmasından ötürü memnuniyetini dile getirmişti.

Xavi2

Hansi Flick Yeni Dönemde Hedefte

Xavi'nin yerine Hansi Flick'in getirilmesi planlanıyor. Kulüp yönetimi, Flick'in göreve getirildiğini kısa süre içinde resmen duyuracak.

59 yaşındaki Flick, uzun yıllar yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra 2019'da Bayern Münih'te teknik direktörlük kariyerine başlamıştı. Bayern Münih'te geçirdiği iki sezonda Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Dünya Kulüpler Kupası, Almanya Kupası ve iki kez de Bundesliga şampiyonlukları yaşayan Flick, 2021 yazında Almanya Milli Takımı'nın başına geçmişti.

Ancak Flick yönetimindeki Almanlar, 2022 Dünya Kupası'nda topladığı 4 puanla gruptan çıkamamıştı. Milli takım karnesi başarılı olmayan Flick, özel maçlarda üst üste alınan yenilgilerin ardından 2023 sonbaharında görevine son verilmişti.

Editör: Haber Merkezi