Kiralık konut fiyatlarına müdahale devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahiplerine üzecek bir duyuru yaptı. Kiralık konut fiyatlarındaki istikrarsızlık ve yüksek talep nedeniyle hükümet, ev sahiplerinin kiraları düşük göstererek vergi kaçırmalarını önlemek için sıkı denetimler yapmaya başladı.

Denetlemeler yapılacak, uymayanlara ceza kesilecek

Mehmet Şimşek, bu konuda önemli bir açıklama yaptı ve ev sahiplerine yönelik sıkı bir uyarıda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ev sahiplerini yakından izlemeye devam ederken, kirayı gerçek değerinden daha düşük gösteren ev sahiplerine para cezası kesileceğini duyurdu. Bu adımın, vergi kaynaklarını korumak ve kiracıların adil bir şekilde konut kiralarını ödemelerini sağlamak amacıyla atıldığını belirtti.

Hükümet, konut fiyatlarını dengelemek ve vergi kaçakçılığını önlemek için bu tür önlemler alarak konut piyasasını düzenlemeye çalışıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapılacak olan denetimlere ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Son dönemlerde konut kiralamalarında beyan dışı bırakılan kazançları mercek altına aldık. Yaptığımız analiz çalışmalarında 240 bin ev sahibinin beyanname vermedikleri tespit edildi. Bu ev sahiplerine bilgilendirici ve yönlendirici SMS’ler gönderilmiştir."

Bakan Şimşek açıklamanın devamında ise şu sözlere yer verdi:

"Elde edilen veriler ile kira gelir kazançlarının beyan döneminde doğru beyan edilip edilmedikleri karşılaştırılacak. Doğru beyan vermeyen ve kazançlarının tamamını veya bir kısmını beyan dışı bırakan ev sahipleri hakkında cezai işlem uygulayacağız"

Editör: Evrim Tuna Şahin