Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Başkan Erdoğan ile aralarının açık olduğu iftiralarına "sadece boş dedikodu" ifadeleriyle cevap verdi.
Ekonomideki altın adımları da değerlendiren Bakan Nebati, "Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomide atılan adımlara ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Nebati, ekonomide alınan yeni tedbirlerin hepsinin geçici olduğunu söyledi.

"ALDIĞIMIZ KARARLAR GEÇİCİ: TL İLE İŞ YAPIN DİYORUZ"

Kurumlara TL ile iş yapmalarını söylediklerini belirten Nebati, "Aldığımız bütün kararlar daimi kararlar değil. Hepsi geçici. Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz." ifadelerini kullandı.
"Önemli olan bu kararların verdiği mesajlar." diyen Bakan Nebati, "Biz, piyasada ne oluyor ne bitiyor her şeyin farkındayız ve diyoruz ki; paraları alıp gidip döviz alma." ifadelerini kullandı.

Bakan “Kayseri’de cuma günü adımlarımızı attık, atmaya da devam edeceğiz dedik, sonra da 5’ten sonra o açıklamayı yaptık” diye konuştu.

"HEPSİ BOŞ DEDİKODU"

Nebati, enflasyona endeksli tahvil konusunda şu an için yeni bir adım planlamadıklarını da ifade etti.

Bakan Nebati, son dönemde kendisinin de dahil edildiği kabine revizyonu iddiaları ve ekonomi yönetiminde fikir ayrılıkları yaşandığı iddialarının anımsatılması üzerine de iddiaları esprili dille yalanlarken, “Yok danışmanlarla kavga etmişim, yok başkasıyla ters düşmüşüm hepsi boş dedikodu” dedi ve Erdoğan başkanlığında ekonomide eşgüdüm içinde adımlar attıklarını söyledi.