Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyanın yeni kabusu maymun çiçeği virüsüyle ilgili kötü haberi paylaştı. Türkiye'de ilk vakanın tespit edildiğini açıklayan Bakan Koca, "Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. Bilindiği gibi bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor" ifadesini kullandı.

Türkiye, dünya üzerinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüsle mücadelede sona yaklaşırken, yeni kabus maymun çiçeği virüsüyle ilgili korkutan bir gelişme yaşandı.

Mayıs ayında tespit edilmesinden bu yana 48 ülkede 3 bin 500'den fazla kişiye bulaşan maymun çiçeği virüsüne Türkiye'de de rastlandı. Kötü haberi sosyal medya hesabından duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. bilindiği gibi, bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor" ifadesini kullandı.