Liselerde yeni dönem hayata geçiyor...

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen sınıf tekrarı uygulamasına yeniden dönülüyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencileri uyararak devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda kararlı olduğunu vurgulamıştı.

Bakan Tekin, "Şimdiden arkadaşlarımızı uyarmış olalım, sonra bir problemle karşılaşmamak adına." ifadelerini kullandı.

"6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak"

Bunun ardından düzenlemenin detayları da belli oldu.

Bu kapsamda 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci, sınıf tekrarı yapacak.

Devamsızlıkta yeni düzenleme

Devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere yönelik çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla "önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu" kuruldu.

Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilecek, veli okula davet edilerek öğrencinin durumu hakkında bilgilendirilecek ve varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi istenecek.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.

Önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu, devamsızlık yapan ve sınıf tekrarı riski bulunan öğrenci velisini devamsızlığın 5'inci gününde okula davet edecek, devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırıcı çalışmaları iş birliği içinde yapacak.

Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü, haftalık ders çizelgesinde belirtilen sosyal sorumluluk çalışmaları için öngörülen süreye bir saat olarak ayrıca eklenecek.

Mesleki eğitim merkezinde öğrenim hakkı bulunmayanlardan zorunlu eğitime tabi olanlar ise veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi veya açık öğretim imam hatip lisesine yönlendirilerek kayıtları yapılacak.