Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden 14 yıl geçti. Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun, tutuklu olduğu cezaevinde intihar etti gibi gösterilerek yurt dışına kaçırıldığı iddiaları uzun süredir tartışılıyor.

Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak oğlunun mezarının açılmasını ve DNA eşleştirmesi yapılmasını istedi.

Nida Garipoğlu'nun ardından Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut da Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talebinde bulundu.

Karabulut, daha önce de mezarın açılmasını istemiş ancak bu talebe yargıdan ret cevabı gelmişti.

Cem Garipoğlu cinayetten 197 gün sonra yakalanmış, 10 Ekim 2014'te cezaevinde intihar etmişti.

Ancak Garipoğlu'nun intihar etmiş gibi gösterilerek yurt dışına kaçırıldığına yönelik iddialar uzun süredir gündemde ve tartışılmaya devam ediyor.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Bu sorunun cevabı, mezarın açılmasına izin verilip verilmeyeceğine bağlıdır. İki ailenin de mezarın açılması talebinde bulunmasına rağmen, yargı bu talebi henüz kabul etmemiştir.

İki ailenin de taleplerinin reddedilmesi, Garipoğlu'nun intihar ettiği iddialarını güçlendirebilir. Ancak mezarın açılması ve DNA eşleştirmesinin yapılması, bu iddialara kesin bir yanıt verebilir.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Bu sorunun cevabı, yakın gelecekte belli olacak.