Burdur’un Aziziye Köyü’nde Portsan Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Burdur Yörük İl Beyi Hayırsever İş İnsanı Mehmet Cadıl tarafından geleneksel olarak düzenlenen Aziziye Köyü Kültür, Sanat ve Yayla Şenliği’nin 3 Temmuz Pazar günü 20.’si yapılacak.

Saat 11.00’de başlayacak olan 20. Aziziye Köyü Kültür, Sanat ve Yayla Şenliği’nde Mahalli Sanatçı Sultan Akkanat, Türk Halk Müziği Sanatçıları Fatmanur Göçmez, Özlem Şahin ve Nurcan Altınok sahne alacak. Burdur Yörük İl Beyi, 647. Kırkpınar Güreş Ağası Hayırsever İş İnsanı Mehmet Cadıl ve Aziziye Köyü Muhtarı Ali Kozak, Burdur merkez, ilçe, belde ve köyleri ile çevre il ve ilçelerden herkesi şenliğe katılmaya davet etti.

Burdur Yörük İl Beyi, 647. Kırkpınar Güreş Ağası Hayırsever İş İnsanı Mehmet Cadıl, “Bizim Aziziye Yayla Şenliği’nden hiçbir menfaatimiz yok, bu şenliği yörüklüğe hizmet için yapıyoruz. Biz 20 yıldır gerçek yörüklüğü yaşatmak için hizmet ediyoruz. Halkımız Aziziye Yaylasına gelsinler bizi onure etsinler, ekmek arası kavurma yesinler ayran içsinler, eğlensinler, streslerini atsınlar, gerçek yörüklüğü de orada yaşasınlar. Aziziye Yaylasının soğuk suyundan içsinler, bizi mutlu etsinler” dedi.

20. Aziziye Köyü Kültür, Sanat ve Yayla Şenliği, 3 Temmuz Pazar günü, Kanal 15 Televizyonu’ndan canlı yayınla izleyicilere aktarılacak.