Usta tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan 86 yaşında hayatını kaybetti.  Ayla Algan'ın geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Ayla Algan kimdir?

29 Ekim 1937'de İstanbul'da doğan Ayla Algan, çocukluğunda piyano, bale ve şan dersleri almıştır. Eşi Beklan Algan'la birlikte Amerika'da sahne eğitimi almış, Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yapmıştır.

Aylan Algan Vefat Etti

Paris'te müzikle ilgilenmiş, 1972'de Yunus Emre'nin 650. yıl dönümü için bir albüm hazırlamıştır. 1973'te Bulgaristan'daki Uluslararası Altın Orfe Şarkı Yarışması'nda ikincilik ödülü kazanmış ve UNICEF Onur Ödülü'ne layık görülmüştür.

Ayla Algan

1980'de Berlin'e giderek Schaubühne Tiyatrosu'nda işçi tiyatrosu yapmıştır. 1984'te BİLSAK Tiyatro Atölyesi'ni kurmuş, 1988'de Tiyatro Araştırma Laboratuvarı'nı (TAL) kurarak genç tiyatro oyuncularının eğitimine katkıda bulunmuştur.

Ayla Algan Kimdir

Ayla Algan, onlarca film ve çeşitli dizilerde rol almış, aynı zamanda oyuncu koçluğu yapmıştır. Koroporte Sanat Grubu'nun tiyatro eğitmeni ve anlatıcısı olarak görev almıştır.

Ayla Algan Vefat Etti

2011'de İstanbul Drama Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmenliği görevini üstlenmiş, aynı zamanda İngilizce Tiyatro Sertifika Programı ve Sinema-Tiyatro Oyunculuk Atölyesi eğitmenliği yapmıştır.

Ayla Algan neden vefat etti?

Ayla Algan'ın geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.