1.bölümde Nazmiye, Gülayşe'nin okuma yazma bilmediğini iddia ederek Gülayşe'nin vasiyetine itiraz . etti. Mahkeme sonunda Gülayşe'nin vasiyetini iptal etti. Bu kararın ardından Gülayşe, Nazmiye tarafından hem evden hem de şirketten kovuldu. Gülayşe'nin halası Hacer, durumunu öğrenmek için Barbaros'u Gülayşe'nin izini sürmesi için gönderdi. Barbaros, Gülayşe'yi Mola Yeri'nde ders çalışırken buldu.

Barbaros, Gülayşe'nin işten çıkarıldığını öğrenince öfke ve üzüntüyle cam şişesini kırdı. Gülayşe, babasının emanetine sahip çıkabileceği bir diploma alabileceğini düşündü, ancak Barbaros, Nazmiye ve Kara'nın şirket binasını sattığını açıkladı.

Ateş Kuşları'nda Şok Eden Gelişmeler! Mirasın Son Sahibi Kim Olacak (2)

Feza, kardeşi Kara'yı kaybetmemek için mirasın tamamının Gülayşe'ye kalması gerektiğini düşünerek hastaneye Nizam'ın olduğu odaya gitti. Nizam'ı öldürerek bu planı hayata geçirdi.

Gülayşe, babasının odasına girdiğinde babasının öldüğünü fark etti ve yıkıldı. Barbaros, hemen yanına giderek Gülayşe'ye destek oldu.

Ateş Kuşları'nın yapımcısı Mehmet Bozdağ, proje tasarımı ve senaryosu Ayşe Ferda Eryılmaz ile Nehir Erdem'e ait. Dizinin yönetmenliğini Bülent İşbilen üstleniyor. Başrolleri İlayda Alişan, Hande Soral, Burak Tozkoparan ve Görkem Sevindik paylaşıyor. Dizinin kadrosunda ise Bülent Polat, Emin Gürsoy, Ahmet Saraçoğlu, Erdem Şanlı, Emir Çubukçu ve çocukluk karakterlerine hayat veren Umut İnan, Almira Abay, Fuat Fatih Odabaşı, Berke Obuz ve Umut Ege Baştemur gibi başarılı oyuncular bulunuyor.