6 Şubat Depreminin Ardından 1 Yıl: 14 milyon vatandaş doğrudan etkilendi ve 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti. Deprem nedeniyle Türkiye, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verdi ve ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı vuran depremde 53 bin 537 kişi hayatını kaybederken, 107 bin 213 kişi de yaralandı.

Türkiye, deprem sonrasında uluslararası yardımı içeren 4. seviye alarm vererek, 93 ülkeden gelen arama kurtarma ekipleriyle bölgede çalışmalara başladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerini merkez alan iki depremin yıl dönümünde, Türkiye bir kez daha dayanışma içinde olduğunu gösterdi.

Acılar ilk günkü gibi

Bugün, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin birinci yılı ve acılar hala ilk günkü gibi...

Hatay'da sessiz yürüyüş

Asrın felaketinin yıl dönümünde Hatay'da bir araya gelen binlerce vatandaş sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.
6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Asrın felaketinin en büyük yıkımı yaptığı Hatay'da yaklaşık 25 bin insan vefat etmiş ve binlerce konut zarar görmüştü.

Hatay Depremin 1.Yılında

Adana’da depremin yıl dönümde gözyaşları sel oldu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde Adana’da 13 apartman yıkılmıştı. Depremin yıl dönümünde yıkılan apartmanların arsasında ölenlerin yakınları depremin yaşandığı saatte bir araya gelerek yakınlarını andı.
6 Şubat 2023 tarihinde saatlerde 04.17’yi gösterdiğinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde ise öğlen 13.24’te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan felakette bilanço ağır oldu. 14 milyon kişinin doğrudan etkilendiği depremde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti.

Adanada Depremin 1.Yılı

Gaziantep dualarla bir araya geldi

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan Ayşe-Mehmet Polat Sitesi, 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkıldı. Bu felaket sonucunda 134 kişi yaşamını yitirdi. Depremin yıl dönümünde, kaybettikleri yakınlarını enkaz altında kaybeden vatandaşlar, enkaz alanında Kuran-ı Kerim okutarak dualar ettiler. Enkazın kaldırıldığı arsaya gelen vatandaşlar, kaybettikleri sevdiklerini anmak için gece boyunca nöbet tuttu. Depremzedeler, acı olayları hafızalarında canlandırarak duygusal anlar yaşadılar.

Gaziantepte Depremin 1.Yılı

Türkiye, tarihi boyunca birçok depremi deneyimleyerek acı tecrübeler yaşamış bir coğrafya. 1900'den bu yana 7 büyüklüğünün üzerindeki 20 deprem can kayıplarına ve ağır hasarlara neden oldu. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan şiddetli deprem ise sadece 13,5 milyonu uykusundan uyandırmadı. 85 milyon ‘asrın felaketi’nin acısını yüreğinde hissetti.

Depremin 1.Yılında Acılar Hala Aynı

Türkiye bu saati unutmayacak.

Unutmadık, unutmayacağız. 

Kaynak: İHA (İhlas Haber Ajansı)