Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısında, taraflar arasında asgari ücret konusunda anlaşma sağlanamadı. Türk-İş, masaya rakam getirilmediğini açıklarken, Fatih Portakal bu açıklamaya isyan etti.

asgari ücret

Portakal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkİş yetkilisi “asgari ücrette rakam konuşulmadı” diyor. Rakam hiç dillendirilmiyorsa siz niçin buluşuyorsunuz? İşin gerçeği şu: işveren ve işçi temsilcileri formaliteyi yerine getiriyor. Bugünün TR’inde rakam belirleme güçleri yok. Rakamı iktidar belirleyecek. İkisi de “kabul” diyecek. Nokta!" dedi.

asgari ücret

Portakal, açıklamasında asgari ücret için tahminini de paylaştı. Portakal, "Yine yazıyorum: yeni ücret 16.500/16.900 TL arası olacak. Oh be, bu yılın asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya!" ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal Asgari Ücret

Portakal'ın bu açıklaması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, Portakal'ın tahminini doğru bulduğunu ifade etti.

asgari ücret

Asgari ücretin 16.500-16.900 TL arasında olması halinde, mevcut asgari ücrete göre yüzde 40'ın üzerinde bir artış olacak.

asgari ücret

Asgari Ücret Ne Zaman Belirlenecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, asgari ücretin 31 Aralık'a kadar Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini belirtti. Bakan Işıkhan, "Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor" dedi.

Editör: Evrim Tuna Şahin