Komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor ve yeni asgari ücret belirlenene kadar toplantılarını sürdürecek. İlk toplantı sonrasında, ikinci toplantı 18 Aralık Pazartesi günü saat 13.30'da gerçekleşecek.

vedat ışıkhan emekli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin enflasyona ezdirmeyecek uygun bir seviyede olması için çalışacaklarını belirtti. Bakan Işıkhan, "Asgari ücretin çalışanları enflasyona ezdirmeyecek en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız. Niyetimiz asgari ücreti mutabakatla tespit etmektir. Komisyon asgari ücreti belirlerken ekonomik ve sosyal koşulları dikkate alarak bu tespiti yapmaktadır. İşçilerin geçim şartlarını göz önünde bulunduracağız.

asgari ücret komisyonu

2002 yılından bu yana asgari ücret nominal olarak 61 kata, reel olarak 3 katına çıktı. Bir yılda yüzde 107'lik zamla işçimizi enflasyonuna ezdirmedik. Refah artışından pay vermiş olduk. Asgari ücret desteğinde de 2024 için işçi ve işşverenleri memnun edecek düzenlemeyi hayata geçireceğiz." dedi.

asgari ücret

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, bugünkü toplantının ücret konusunu içermediğini belirterek, Pazartesi günü yapılacak toplantıya değindi. Ağar, "Bugün milyonlarca kişinin gözü kulağı bugünkü toplantıdaydı. Bugünkü toplantılarımızda herhangi bir ücret konusu görüşülmedi. Pazartesi saat 13.30'da tekrar bir araya gelinecek.'' dedi.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin