Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 15-25 Ocak 2023 tarihleri arasında çalışma yapıldı.

Genel Asayiş ve Kamu düzeninin sağlanması ile suç ve suçlularla mücadele edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda; 2 adet kesici alet (bıçak-pala), 1 tabanca, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet pompalı tüfek ele geçirilirken ve “6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet” suçundan 3 şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

Mal varlığına karşı işlenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaşlarımızın maddi zararlarının giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda; Meydana gelen 5 hırsızlık olayının tamamı aydınlatılırken tespit edilen 11 şüpheli şahsın tamamı yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı.

Aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda; Farklı suçlardan (Hırsızlık, Kasten Yaralama, Tehdit vb.) aranması olan toplamda 29 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi. 20 şahıs tutuklanmış, 9 şahıs serbest bırakıldı.

Yakalanan şahıslardan; “Hırsızlık ve Dolandırıcılık” suçundan 28 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranan 1 şahıs, “Silahla tehdit” suçundan 8 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan 1 şahıs, “Silahla yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 6 yıl 4 ay hapis cezasıyla aranan 1 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.