Gülten, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat'ta düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Kart'ın ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş işlemlerini tek bir kartta birleştiren önemli bir proje olduğunu söyledi.

4 yıllık süreç

Gülten, Konya'nın sisteme hızlı bir şekilde entegre olduğunu ifade ederek," PTT ailesi olarak Türkiye Kart projesinin uygulayıcısıyız. Teknolojik gelişim noktasında 4 yıldır devam eden bir süreç var. Cumhurbaşkanlığımızın eylem planlarına girmiş, Ulaştırma Bakanlığımızın stratejik planlarında yer alan Türkiye Kart projesini, Konya Büyükşehir Belediyemizle uygulamaya geçirmiş bulunuyoruz." sözlerine yer verdi.

Örneği olmayan bir sistem

Her şehir değiştirildiğinde yeni kart alınması gerektiğini vurgulayan Güten, "Bu milyonlarca kartın yıl içinde israf olması demek. Bu işler için çözüm olarak tek kullanımlık kartlar var ama indirimlerden faydalanılamıyor. Her belediyenin kendine has tarifeleri var. Bunların uygulanması çok büyük zorluklar yaşatıyor. Şunu gururla söyleyebiliriz, dünyada toplu ulaşımda örneği olmayan bir sistem. Bu bir takaslaşma, temassızlaşma merkezi" dedi.

Tek kart ile her yerde ulaşım mümkün

Tüm ülkenin tek bir kart ile her yerde toplu taşıma kullanılabileceğini söyleyen Altay, "Her şehrin kendi altyapısı, sistemi var ama önemli olan bir yerden başlamaktı. Konya modeli belediyecilik anlayışıyla her manada önde ve önder olmaya çalışıyoruz. Yerelde kullandığımız Konya Kart'larla ilgili herhangi bir değişim gerekmiyor ama temin ettiğiniz Türkiye Kart sizi bugün Konya'da ama ileride 81 ilde tüm toplu ulaşıma tek kartla kullanma imkanına kavuşturmuş olacak" sözlerine yer verdi.

Editör: Evrim Tuna Şahin