Akkan'ın eşinin kayıp başvurusu üzerine harekete geçen polis ekipleri, özel bir ekip kurarak soruşturma başlattı. Akkan'ın emekli maaşından şüphelenen ekipler, paranın çekildiği ATM görüntülerini inceledi. Görüntülerde Akkan'ın yerine başka bir kişinin parayı çektiğini tespit eden ekipler, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

O.Ç. gözaltına alındı Çalışmalar sonucunda O.Ç., Denizli'nin Honaz ilçesinde gözaltına alındı. O.Ç., ifadesinde, Akkan ile birlikte Honaz'ın Sapaca Mahallesi'ndeki kırsal alanda alkol aldıklarını, daha önce aralarında husumet olduğunu öne sürdüğü Akkan'ın kafasına sopayla vurarak öldürdüğünü söyledi. O.Ç., daha sonra arkadaşı E.Ç.'nin de yardımıyla cesedi ormanlık alanda kazdıkları çukura gömdüklerini itiraf etti.

Cesedi bulundu O.Ç.'nin gösterdiği yerde yapılan kazıda, kafatası, insan kemikleri ve Akkan'a ait kıyafetler bulundu. Ekipler, olayla ilgisi bulunan E.Ç. ve olayla ilgili bilgileri olduğu iddia edilen 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

4 şüpheli adliyeye sevk edildi O.Ç., E.Ç. ve diğer 2 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. O.Ç. ve E.Ç. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Evrim Tuna Şahin