AÖL 2. dönem sınav giriş belgesi için gözler aol.meb.gov.tr ekranına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ikinci dönem sınavları, üç oturum şeklinde 16-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavlara kısa bir zaman kala adaylar sınava katılacakları okulları öğrenmek istiyor. AÖL sınav giriş belgesi üzerinde adayların sınava gireceği okulun adı, açık adresi, salon ve sıra numarası gibi bilgiler yer alacak. AÖL 2. dönem sınavları 81 il ve belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Peki AÖL sınav giriş belgesi 2024 açıklandı mı? İşte, AÖL sınav yerleri sorgulama ekranı…

AÖL sınav yerleriyle beraber adayların sınava katılacağı okullar belli oluyor. Sınav günü adayların geçerli kimlik belgesiyle beraber sınav giriş belgesinin yanında olması zorunlu olacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınav salonlarına kabul edilmeyecek. Açık lise sınavları üç oturum şeklinde düzenlenirken her oturum için 100 dakika süre verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL sınav giriş belgelerinin açıklanacağı tarihi duyurdu. Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 2. dönem sınavları yedek salon işlemleri 1-11 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Peki AÖL sınav yerleri açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İ

C8B6B7Ea094246Fb92687C9Fadece1E9

İşte, MEB’den yapılan açıklama…

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ 2024 AÇIKLANDI MI?

Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu sınav giriş belgeleri aynı tarihte erişime açılacak.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav öncesinde paylaşılan kılavuzda AÖL 2. dönem sınav yerlerinin 11 Mart Pazartesi günü erişime açılacağı duyuruldu.

AÖL SINAV YERLERİ SORGULAMA EKRANI

AÖL sınav giriş belgesi, internet üzerinden erişime açılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle beraber sorgulama işlemi yapabilecek.AÖL sınav giriş belgesi üzerinde adayların sınav günü uyması gereken kurallar, öğrencinin fotoğrafı, salon, sıra numarası ve sınava ilişkin diğer bilgiler yer alacak.Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için sınav giriş belgesi aolweb.meb.gov.tr adresi üzerinden paylaşılacak. Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri için ise belgeler aionet.meb.gov.tr adresinde olacak.

AÇIK LİSE SINAVLARINA KATILACAK ADAYLAR DİKKAT

Açık Lise 2. dönem sınavlarına katılacak adayların sınav saatinden 1 saat önce okullarda hazır olması gerekmektedir.Adayların geçerli kimlik belgesiyle beraber, AÖL sınav giriş belgesinin yanında olması zorunludur. AÖL sınav giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınav salonlarına alınmayacak.Adaylar, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, barkodlu- karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

AÖL SINAVLARI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Açık lise sınavları üç oturum halinde gerçekleştirilecek. Adaylara her bir oturum için 100 dakika süre verilecek. Sınav uygulaması her bir ders için ayrı olmak üzere 11 sorudan oluşacak testler halinde gerçekleştirilecek.Önemli: Adaylar sınava; fotoğraflı sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden biri (nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport veya KKTC vatandaşları için KKTC kimlik kartı) ile girebileceklerdir.

Kaynak: HABER MERKEZİ